Sam Trickett

trickettSam Trickett (född den 2 juli 1986 i East Redford, England) är den spelare som vunnit näst mest pengar i liveturneringar någonsin – enligt PokerPages.com uppgår hans sammanlagda vinster till fantastiska $18,7 miljoner! Sam Trickett har trots detta ingen lång karriär bakom sig utan förklaringen till hans enorma vinster är delvis att han lyckats i turneringar med riktigt stora prispengar och höga inköp, s.k. high roller-turneringar.

När The Big One for One Drop spelades med aldrig tidigare skådade prissummor i samband med World Series of Poker 2012 var Sam Trickett med in i det sista och hamnade slutligen två bakom Antonio Esfandiari. Tricketts andraplats var värd över $10 miljoner och den spelare som toppar listan över inspelade pengar före Trickett är just Antonio Esfandiari.

I övrigt har två förstaplatser samt en andraplats i Aussie Millions stått för Tricketts allra största prissummor i karriären. Samtliga dessa tre kan betraktas som high roller-turneringar där inköpet har varit $100 000 eller mer.

Det var under 2011 som Sam Trickett verkligen började göra sig ett namn efter ha hamnat högt i prislistorna vid ett flertal tillfällen i stora turneringar inklusive förstaplatser i Aussie Millions och Partouche Poker Tour Main Event.

Sam Tricketts raketkarriär fortsatte med nytt bränsle 2012 med bland annat nämnda andraplacering i The Big One och under 2013 har han vunnit Aussie Millions – No-Limit Hold’em $250,000 Challenge.

Även om det kan tyckas som Sam Trickett färdats spikrakt uppåt i pokeretern började även han en gång i tiden med en liten bankroll och enkla inramningar i form av engelska pubar. Under den här tiden var också Trickett lovande inom fotboll samt livnärde en tänkbar karriär som biljardspelare. En skada stoppade honom från att fortsätta med fotbollen och det visade sig dessutom vara mycket mer pengar att tjäna i poker.

Han tog med sig sina vinnarinstinkter till sitt nya spel och redan från början insåg han att han hade en fallenhet för spelet då han ofta vann turneringarna som anordnades på puben. Att gå från dessa anspråkslösa spelkvällar till att vinna en turnering i Sheffield på £1000 stärkte självförtroendet till den grad att han anmälde sig till en kvalturnering för Nottingham GCBPT (Gala Casinos British Poker Tour) som han vann och därmed tog sig vidare till huvudturneringen. Det blev sedan en 11:e plats i huvudturneringen, vilket bevisade att Sam Trickett hade något på gång.

Därefter började Trickett spela alltfler turneringar runtom i England och ofta med gott resultat. Under 2007 var det dags att känna på Las Vegas. Där lyckades han kvala in till WPT Doyle Brunson Classic och lyckades hålla sig kvar i turneringen så länge att han avgick med $30 000.

Under 2008 skulle större prispengar tillfalla Sam Trickett efter bland annat ha vunnit sin premiärturnering på Full Tilt Poker. Under detta år och nästkommande vann han cirka en halv miljon dollar och snart skulle hans namn låta tala om sig än mer.

Sam Trickett spelar även online och oftast då på PokerStars under nickname ”tr1ck7”.