Patrik Antonius

Patrik AntoniusPatrik Antonius är Finlands mest framgångsrike pokerspelare någonsin. När denna kortare biografi om Patrik Antonius skrivs är han dessutom den spelare som vunnit mest pengar av alla online. Ja, sedan ett tag är Patrik Antonius till och med större än självaste Phil Ivey på det området. Han har enligt High Stakes Database vunnit $15, 9 miljoner totalt!

Patrik Antonius föddes i Helsingfors 1980. Han började spela poker redan i unga dar, men var än mer ambitiös kring sitt tennisspelande. Han har också prövat på att vara fotomodell och det var pengar han tjänade på detta som han sedan använde som spelkapital. Det som avgjorde hans framtid var en skada som hindrade honom från att satsa på tennis seriöst och han fick därefter tillfredsställa tävlingssinnet med enkom poker.

Sina första framgångar inom poker gjorde han genom två bra placeringar i diverse internationella turneringar. Genombrottet kom 2005 då det annat blev det en tredjeplats i European Poker Tour i Barcelona, vilket följdes upp av en andraplats i en World Poker Tour-tävling samma år.

De största framgångarna har dock skett online. Patrik Antonuis har gjort sig känd som en av de bästa cash game spelarna i Texas hold’em och Omaha under de år han spelat på Full Tilt Poker. Han har som sagt vunnit mer än någon annan online, enligt de officiella siffrorna. En beryktad pott var den han vann mot Viktor ”Isildur” Blom i Omaha på Full Tilt Poker som uppgick till $1 356 947.

Under senare år har också Antonius varit en av de pokerspelare som befunnit sig mycket i kinesiska Macau och prövat lyckan i high stakes spel där insatserna slår det mesta. Det har ryktats om att Antonius blivit portat från ett antal casinon i Macau på grund av att han vunnit för mycket med en tight spelstil, men dessa rykten har sedan bestridits.

Patrik är idag gift med Maya Geller-Antonius och de har två barn ihop. När Antonius inte är på resande for bor de tillsammans i Monte-Carlo.