Liv Boeree

Olivia ”Liv” Boeree föddes den 18 juli 1984 i Kent, England. Hon är i dag en av England mest kända pokerspelare, men det var långt ifrån självklart att hon skulle göra sig ett namn inom just poker.

Liv Boeree kom i kontakt med poker efter hon utvalts som en av deltagarna i reality-serien Ultimatepoker.com Showdown. I denna TV-serie fick Liv Boeree möta Phil Hellmuth och Annie Duke vilka agerade pokercoacher med målet att göra henne och de andra 4 medverkande till pokerstjärnor – i fallet Boeree lyckades dem.

Liv Boeree lyckades ta sig in i den tuffa pokerbranschen och hon syntes allt oftare sittandes vid ett pokerbord på Gutshot Club i London eller framför kameran i samband med EPT- eller WSOPE-evenemang. Att uppträda framför kameran var inte något fullkomligt nytt för Liv som tidigare försökt sig på en karriär som fotomodell.

Hennes genombrott som pokerspelare skedde 2008 i och med vinsten i Ladbrokes European Ladies Championship då hon också blev $30 000 rikare. Sedan dess har hon också uppvisat många fina resultat med prisplatser i WSOP– samt WSOPE-event innan det var dags för nästa stora framgång med en förstaplats i EPT San Remo 2010. Hon blev därmed den tredje kvinnan som vunnit en deltävling i European Poker Tour och prissumman €1 250 000 gjorde också att Boeree nu kunde betrakta sig som professionell inom sitt gebit.

Samma år blev hon medlem i Team PokerStars och året därpå vann hon PokerStars onlineturnering Sunday Warm-Up mot 4710 spelare och kammade hem $147 780.

Hennes attraktiva utseende i kombination med förflutet som studerande astrofysiker toppat med faktumet att hon är en högst framgångsrik pokerspelare i en mansdominerad värld har föga överraskande ökat omvärldens intresse. Under år 2012 befästes hennes position som känd pokerprofil ytterligare då hennes ansikte kunde synas på PokerStars hemsida och i företagets reklamfilmer.

Idag har Liv Boeree bland annat en egen fan club samt en officiell hemsida (LivBoeree.com) där hon bland annat kan ses spela gitarr (ännu en talang) och dessutom bjuder på några pokertips – hon betonar bland annat hur viktigt det är att missleda sin motspelare i poker: “Your goal is to make your opponent’s life difficult for them and always keep them guessing.”