Joe Hachem

joe hachemJoe Hachem är mest känd för sin seger i World Series of Poker Main Event 2005. Han har också vunnit en World Poker Tour-turnering och är en av endast 4 spelare som vunnit både WSOP Main Event och en WPT-turnering.

Joe Hachem är australiensisk medborgare och engelsktalande, men han föddes i Libanon 1966. Hans familj flyttade till Australien när Joe var 8 år, fast numera bor han i Los Angeles med sin egen familj som består av fästmön Jeanie och deras fyra barn.

Innan det blev poker för hela slanten arbetade Joe som kiropraktor i 13 år. Fast efter en blodsjukdom tvingat honom att avbryta sin yrkesbana fick han mer tid åt sitt pokerintresse. Hans mer regelbundna spelande innebar bland annat deltagande i diverse turneringar.

Han var annars för de allra flesta helt okänd då han anlände till Las Vegas 2005 för att prova lyckan i World Series of Poker. Det hela fick en strålande start då han hamnade på tionde plats i ett mindre event och sedan var tiden inne för hans livs triumf i den stundande Main Event. I och med utgången av denna turnering skulle hans liv för alltid ändras – han förbättrade sin ekonomi med $7,5 miljoner och blev en mindre kändis. Det skulle därutöver spelas in en dokumentärfilm, Pass the Sugar, med Joe Hachem i centrum och ett sponsorkontrakt med PokerStars skulle upprättas (vilket varade under 6 år).

Vid bordet är Joe Hachem karismatisk och bjuder gärna på sig själv. Han är sympatisk och underhållande, men det har hänt att han tappat humöret några gånger. Att han har temperament råder det ingen tvekan om och han har själv sagt att han i början att sin pokerkarriär hade svårt att hålla humöret i styr.

Efter det fantastiska 2005 följde ett nytt storartat år för Hachem som kröntes med vinsten i WPT-tävlingen Bellagio Five Diamonds Poker Classic, vilket renderade honom $2,2 miljoner. Därefter har det blivit förhållandevis måttliga framgångar. De totala prissummorna är dock högst imponerande $11,9 miljoner, enligt TheHendonMob.com.

Idag ägnar sig Hachem bland annat åt sin träningssida Joe Hachem Poker Academy där besökare kan förkovra sig i spelet genom pokervideos med Hachem själv.