Isaac Haxton

Isaac HaxtonIsaac Haxton, men smeknamnet ”Ike”, har under de senaste åren varit en av de mest framgångsrika pokerspelarna och har vunnit stora summor både live och online. Enligt thehendonmob.com har Haxton vunnit över $9 miljoner i liveturneringar och den statistik som visas av highstakesdb.com förtäljer att han dessutom vunnit ca $1,3 miljoner online.

Den framgångssaga Ike Haxton har upplevt i poker tog avstamp i ett stort spelintresse som i första skedet gällde schack innan det avlöstes i kortspelet Magic. Som vi vet blev poker förstaspelet så småningom. Detta var när Isaac läste datorvetenskap på Brown University och pokerboomen briserade i USA.

Han spelade till en början pokerpartier på skolan innan han bestämde sig för att sätta in $50 på en pokersajt. Dessa $50 växte till flera tusen efter att Isaac nått mid stakes-nivåerna. År 2006 blev ett mycket bra år för Isaac, men det året därpå hans stora genombrott skulle komma i en turnering på Bahamas. Han hade lyckats kvala in till PokerStars Caribbean Poker Adventure och lyckades där komma på andra plats, vilket innebar en vinstsumma på $861 789 och en plats i rampljuset.

Sedan dess har framgångarna kommit på rad för Isaac Haxton vare sig han spelat live eller online. Bland höjdpunkterna finns en andra plats i WSOP-eventet $40,000 No Limit Hold’em – 40th Anniversary event 2008 och en femteplats i HK$ 1,000,000 No Limt Hold’em – Main Event GuangDong Asia Millions i Macau 2013, i vilka han kammade hem över $1 miljon vardera. Den största vinsten räknat i vinstpengar kom 2014 i en highroller-turnering i Las Vegas där en andraplats gav honom ca $2,5 miljoner.

Online har han spelat på PokerStars under två nick. Först ”philivey2694” och sedan ”Ike Haxton”. Numera spelar Isaac oftast på Full Tilt Poker och döljer sig bakom nicket ”luvtheWNBA”. Han har spelat mycket heads up online, vilket han själv utnämnt som sitt bästa spel. Han utmanade 2012 Viktor Blom då SuperStars Showdown pågick på PokerStars och var en av få som lyckades slå svensken i denna tvekamp.