Alexander ”Kanu7” Millar

Alexander Kanu7 MillarAlexander ”Kanu7” Millar är bland de tio spelare som vunnit mest pengar totalt online. Han har vunnit $3,4 miljoner på PokerStars där han spelat med nicket ”Kanu7”, vilket han idag mest förknippas med gällande sin onlinenärvaro. Han har också vunnit $1,9 miljoner på Full Tilt Poker med nicket ”IReadYrSoul”. Tidigare har han under flera år spelat framgångsrikt på PartyPoker, där han byggde upp sin bankroll (resultaten från dessa år är dock inte officiella). Han är idag aktiv på både Stars och FTP och är en av de mest fruktade spelarna på båda dessa sajter.

Alexander Millar som anses som Texas hold’em specialist är i övrigt inte alltför känd då han inte synts till i några TV-shower och mestadels haft sina framgångar online. Han har dock deltagit i ett par liveturneringar inklusive WSOP events, men hans inspelade pengar live är mycket blygsamma i förhållande till det han tjänat online.

Alexander som föddes 1986 och började med att spela turneringar och Sit & gos med 5-dollars inköp tillsammans med en del freerolls under tiden han studerade till ingenjör. Inget märkvärdigt så långt, men det exceptionella i hans spelförmåga skulle med tiden komma att visa sig. Sakta men säkert växte hans bankroll och efter ett par år spelade han mestadels cash games och då på nivån NL100. Sedan bara fortsatte det uppåt i nivåerna och under 2008 började Alexander spela på $10/$20.

Vid denna tid fick Alexander Millar ett jobberbjudande, men valde att avböja då han såg att pokern tycktes erbjuda mer lockande utsikter. Han hade än så länge knappt prövat heads up, men efter ha testat detta ett tag märkte han att det var här hans timlön var som allra bäst.

Sitt screen name ”Kanu7” kommer sig av att hans kompisar kallade honom Kanu efter den nigerianska fotbollsspelaren Nwankwo Kanu då de tyckte han spelstil påminde om dennes.