Proposition player

Proposition player - bli betald för att spela pokerEn proposition player, även kallat prop player eller propspelare, är en pokerspelare som anlitas av en pokersajt för att starta eller hålla igång spelet på ett pokerbord. För detta får propspelaren någon slags kompensation från pokersajten, ofta bra rakeback eller timlön. Pokersajter anlitar en proposition player för att övriga kunder skall ha fler och roligare pokerbord att spela vid.

Förutom den extra kompensation som en propspelare får så skiljer sig förutsättningarna inte åt jämfört med ”vanliga” pokerspelare vid bordet – propspelaren spelar för sina egna pengar och har inga tekniska fördelar. De har åtagit sig att spela poker på pokersajten för att hålla antalet spelare uppe och får därför lite extrabetalt för det. Trots att alla spelar med lika förutsättningar vid bordet så känner många pokerspelare att det är mindre roligt att spela mot propspelare och är rädda att bli lurade, så pokersajter brukar inte vilja skylta med att de anlitar proposition players.

Nästan vem som helst kan bli en proposition player, men man behöver ett speciellt avtal med pokersajterna och måste följa vissa regler. Till exempel så tillåts man typiskt inte att spela vid ett fullt bord, eftersom man ju finns där för att hålla igång spelet vid halvtomma bord eller starta nya bord. Man kan även bli ombedd av pokersajtens personal att hoppa från ett bord till ett annat.

Att vara proposition player kan vara mycket lönsamt, om man accepterar att man kanske inte kan spela vid de bord som har mest ”action” och kanske ibland får vänta på att få spela eftersom man startat ett nytt bord och väntar på spelare. Är du intresserad så kan du teckna proposition avtal hos Rakemeback.