Ultimate Poker Challenge (UPC)

Ultimate poker challangeUltimate Poker Challenge (UPC) var en pokerturnering och Tv program som sändes under totalt tre säsonger. Första och andra säsongen finns tillgängliga på DVD. Varje program hade ett pokerproffs som kommentator vid sidan av programledaren Chad Brown. Brandi Williams som intervjuade deltagarna.

UPC bestod av veckoliga turneringar som agerade som super satelliter till turneringens semifinalbord.

Spelarna i de veckoliga turneringarna tjänade också poäng baserade på sina placeringar. De som fick flest poäng under gruppspelet gick vidare till semifinalen. Den som hade mest och näst mest poäng under gruppspelet fick båda pengavinster som var högre än de man kunde vinna under gruppspelet. Som ett exempel på detta kan nämnas att i säsong ett fick poängsegraren Steve Simons $40 000.

Det fanns med andra ord två olika sätt att ta sig till semifinalborden.

  • Kvalificera sig direkt genom en supersatellit
  • Tjäna ihop tillräckligt mycket poäng under satelliterna (utan att direktkvalificera sig) för att ta sig till semifinalerna genom sin totalpoäng.

Spelare kunde själva välja om de ville registrera sig till flera satelliter.

Priserna som stod att vinna i Ultimate Poker Challenge varierade över de tre säsongerna.

  • Vinnaren av säsong ett, James Van Alstyne, tog hem $100,000
  • Vinnaren av säsong två, Andy Bloch, tog hem $167,500
  • Vinnaren av säsong tre, Amir Vahedi, tog hem $181,390

Vinsterna listade ovan inkluderar inte vinster de vann vis satellitspel. Om dessa tas med är de totala vinsterna större.

Intresset för turneringen och därmed också vinstpotterna steg under den tid programmet sändes och dess popularitet kunde förmodligen ha fortsatt växa om programmet inte lagts ner.

Det finns fortfarande en turneringsserie som kallas Ultimate Poker Challenge men denna skiljer sig markant från Tv-seriens upplägg. Ultimate Poker Challenge spelades 2013 vid Red Rock Casino i Las Vegas och bestod av totalt 14 event om man inkluderar huvudturneringar med $100 000 inköp.