Tilt

tilt tvTilt är en är en amerikansk drama tv-serie från 2005 som utspelar sig kring världsmästerskapen i poker i Las Vegas. Serien som lades ner efter en säsong har totalt nio avsnitt och handlar om en rad olika spelar som sluter sig samman för att besegra Don ”The Matador” Everest, en professionell gambler och pokerspelare som spelas av Michael Madsen. Don ”The Matador” Everest är kriminella och riggar spel genom att använda sig av tekniker såsom chip dumpning i turneringar. Han är också känd för att döda de som kommer i hans väg.

The olika spelarna som sluter sig samman för att besegra Don ”The Matador” Everest har alla olika anledningar att göra det. En av spelarna, Lee Nickel som spelas av Chris Bauer vill t.ex. hämnas för mordet på hans bror. Spelarna vill ursprungligen besegra Don vid pokerbordet men när de märker att det är inte är möjligt måste de börja leta efter mer kreativa lösningar. Vi vill inte avslöja mycket mer om handlingen men serien slutade med en potentiell cliff hanger och det är synd att serien inte förnyades för en andra säsong.

En lång rad olika pokerproffs har cameos i serien. Exempel på kända ansikten som du kan se i Tilt inkluderar Phil Hellmuth, David Williams, Lon McEachern, Norman Chad, Daniel Negreanu, T. J. Cloutier, och Erik Seidel. Pokerproffsen och andra cameos kan ibland vara lätt att missa om man inte är uppmärksam.

Huvudrollerna i serien spelades av:

 • Chris Bauer
 • Eddie Cibrian
 • Kristin Lehman
 • Todd Williams
 • Michael Madsen
 • Michael Murphy

Detta är en dramaserie som kan vara väl värd att se så länge som man kommer ihåg att det är en dramaserie och inte tror att den på något sätt reflekterar verkligheten.

Seriens 9 avsnitt finns tillgängliga på DVD och kan köpas genom Amazon. Serien är totalt 6 timmar och 59 minuter.

 1. ”The Game”
 2. ”Risk Tolerance”
 3. ”The Whale”
 4. ”The Aftermath”
 5. ”Rivered”
 6. ”Gentleman Jim”
 7. ”Shuffle Up And Deal”
 8. ”Nobody Ever Listens”
 9. ”The Last Hand”