Pokermiljonen

pokermiljonenPokermiljonen var en svensk pokerserie som producerades av TV4 och sändes mellan 2005 och 2007. Varje säsong bestod av en turnering där vinnaren var garanterade 1 miljon kronor. För att kunna vinna miljonen var man tvungen att ta sig till finalbordet där alla spelare var garanterade att vinna pengar. För att ta sig till finalen måste man vinna sin kvalificeringsomgång. Varje kvalificeringsomgång bestod av en enbordsturnering med 6 spelare.

Varje heat hade samma bordssammansättning bestående av två pokerproffs, två kändisar och två spelare som kvalificerat sig till pokermiljonen genom turneringar på nätet. Det fanns inga pengar att vinna i kvalificeringsturneringarna.

Inför säsong tre ändrats formatet lite och istället för att ha två proffs, två kändisar och två personer som som kvalat in via internet så valde man att ta in mer kändisar på pokerproffsens bekostnad. Säsong tre till fem innehöll tre kändisar, två internetspelare och ett pokerproffs.

Ytterligare en förändringen skedde inför säsong 4 då pokerproffsen ej längre fick kvala in i turneringen utan istället handplockades pokerproffsen av Peter Swartling och Dan Glimne.

Följande spelare vann pokermiljonen:

  • Stefan Ekman vann våren 2005
  • Anders Henriksson vann hösten 2005
  • Tomas Lindgren vann våren 2006
  • Johan Storåkers vann hösten 2006
  • Pontus Gårdinger vann våren 2007 och blev den första kändisen att vinna miljoner.

Programmet hade olika programledare under olika säsong. När sändningarna först startade var Joakim Geigert programledare men han ersattes senare av Peter Swartling. Peter Swartling ersattes i sin tur av Anders S. Nilsson och Daniel Gillan. Dan Glimne var expertkommentator under hela turneringen.

Programmet spelades in på Cypern eftersom svensk lag inte gjorde det möjligt att spela in den i Sverige.

Kvalitén på spelet varierade mycket under seriens gång och även om Dan Glimme coachade kändisarna för att de skulle bli duktigare spelare så var det vanligt med dåligt spel. Spelet vid finalborden var bättre men även finalborden såg en del dåligt spel. Dan Glimme ger som expertkommentator en del hjälpfulla tips och det finns saker som man kan lära sig från att se denna serie men den kan ändå inte rekommenderas för den som vill se och lära sig bra pokerspel. Om du vill lära dig bra poker finns det bättre sätt att spendera din tid än att se pokermiljonen. Om du å andra sidan vill slå ihjäl en söndagsförmiddag kan den vara värd att se.