Poker After Dark

poker after darkPoker after dark var en pokerserie där olika proffs spelade mot varandra framför kamerorna. Serien började sändas 2007 och sponsrades av Full Tilt poker. Original turneringen lades ner 2011 efter Black Friday. 2012 tog NBC Sports Network över serien och sände en ny säsong. Inga nya avsnitt har producerats sedan 2012 men eftersom serien inte är officiellt nedlagd så det är möjligt att nya avsnitt kommer produceras någon gång i framtiden.

Poker After Dark fokuserade främst på turneringar mellan sex kända spelare som betalade $20 000 var i inköp och där en ensam vinnare vann $120 000 men det finns även ett antal avsnitt där spelarna istället spelar cash games. Varje turnering spelades in under en kväll men sändes under en vecka. Fem avsnitt skildrade spelet i varje enskild turnering medan ett sjätte avsnitt kommenterade händelserna under veckans turnering. Totalt har 48 turneringar och 20 cash games skildrats i serien. Det finns 354 avsnitt.

De deltagande spelarna varierade mellan varje turnering men vanligt förekommande spelare var Phil Hellmut och Doyle Brunsson som båda var med i nästan hälften av alla avsnitt. Andra vanligt förekommande spelare inkluderar Gus Hansen, Howard Lederer, Johnny Chan, Daniel Negreanu, Jennifer Harman och Phil Ivey. Alla spelare bar en mikrofon och man får höra vad de säger till varandra under spelets gång.

Programmet presenterades under de olika säsongerna av av Shana Hiatt, Marianela Pereyra och Leeann Tweeden. Ali Nejad var speakerröst.

Poker after dark är en av de bättre pokerserierna på Tv att se för dem som vill lära sig mer om poker och pokerstrategi även om det är viktigt att komma ihåg att det aggressiva spel som visas här inte alltid är lämpligt när man spelar om mindre insatser eller i cash games. Det som gör poker after dark till en bättre serie än de flesta andra är dels att man låter spelet tala för sig själv utan att en speakerröst skall analysera allt alltför mycket och dels att spelet inte har editerats särskilt mycket. Man får se en stor del av de händer som spelas i turneringarna och hur de spelas. Detta skiljer sig från många andra pokerprogram där man bara får se en mindre del av händerna. De spännande händerna. Man kan lära sig mycket av att inte bara få se de spännande händerna utan även de mindre spännande händerna eftersom dessa utgör majoriteten av alla händer du kommer spela när du spelar poker.