Late Night Poker

late night pokerLate night poker är en brittisk pokerserie som hjälpte till att göra poker populärt. Serien gick ursprungligen mellan 1999 till 2002 men återupplivades återigen 2008. Den återupplivade serien lades återigen ner 2011. Late night poker har gett uppskov till ett antal mindre populära spin off serier såsom Late Night Poker Ace, Celebrity Poker Club och Late Night Poker Masters.

Serien anses ofta vara den som uppfann att ha kameror under bordet så att man kan se en spelares kort, vad vi idag kallar hole cams. Serien sändes av brittiska kanal4.

Late Night Poker var den första tv-serien som sände poker i Storbritannien och Texas holdém var vid denna tid fortfarande en till stor del okänd typ av poker i Storbritannien och stora delar av Europa. Serien blev snabbt populär och fick en mycket trogen publik som gillade inblicken i denna för många vid denna tid okända värld.

Dave ”Devilfish” Ulliott vann den första turneringen och detta bidrog starkt till att göra honom till Storbritanniens första pokerkändis. År 2000 gjordes en version an denna serie med kändisar som Stephen Fry och Ricky Graveis som spelare. Denna kändisversion vanns av Simon Trumper.

Late night poker hade mycket aktiva programledare som kommenterade spelet och dessa var en lika viktig del av programformatet som pokerspelarna var. Thomas Kremser ledde ursprungligen programmet men det har haft en lång rad olika programledare och värdar över årens gång.

En mycket stor del av deltagarna i Late nights pokers turneringar var brittiska spelare men även utländska spelare har deltagit. Säsong tre vanns t.ex. av Phil Hellmuth. Ursprungligen var inköpet och prissummorna i Late night poker relativt låga, ofta kring £1,500. Inköpet växte dock närmare seriens slut och inför sista säsongen var inköpet £10 000 med £150 000 till vinnaren.

Kvalitén på spelet i late night poker har varierat mycket över åren och likaså kvalitén på programledarnas kommentarer. Det är långt ifrån den sämsta serie du kan se om du vill lära dig mer om poker men det är inte heller den bästa.