E! Hollywood Hold’em

E Hollywood Holdem

Laura Prepon som spelade Donna i de 70s show skapade E Hollywood Holdem.

E! Hollywood Hold’em var ett kortlivat program på E! Channel där kändisar mötes i enbordsturneringar där de spelade Texas holdém. Programmet sändes bara i sex avsnitt innan det lades ner 2005. Phil Laak var programledare och kommenterade kändisarnas spel. Han agerade också som dealer. Serien är också känd som Hollywood Poker Night.

Varje avsnitt spelades hemma hos en kändis som hade bjudit in andra kändisar att spela Texas holdém hemma hos dem. Vinnaren fick förutom rätten att skryta även $10 000.

Omdömena om denna serie går isär. Vissa anser att den var fruktansvärt dålig medan andra tycker om den och de känslor som kändisarna ofta visade när de fick bra händer. Om man ser till hur fort serien lades ner kan man dock utgå från att inte tillräckligt många tyckte om den. Detta beror troligen på att det var mer av en kändissåpa än ett pokerprogram.

Spelet vid dessa turneringar var ibland mycket dåligt och ibland tämligen bra beroende på vilka som deltog i avsnittet. Phil Laak bidrog också med pokertips till spelarna och tittarna. Överlag är dock serien inte att rekommendera till någon som vill lära sig att spela bättre poker eller som blir irriterade när de ser spelare spela mycket dåligt eller konstigt på TV. Överlag är denna serie mycket mer lämpad för alla de som vill se kändisar än den är för pokerspelare.

Serien har mött viss kritik bland tittar som tror att visa händer är fejkade (möjligtvis utan spelarnas kännedom) men detta intryck kan eventuellt komma från att de klipper ihop en längre pokersession till ett kortare tv-program vilket innebär att frekvensen av stora händer blir mycket högre än den annars skulle vara.

En intressant triva är att denna serie skapades av Laura Prepon som spelade Donna i de 70s show och första avsnittet utspelas hemma hos henne med många av seriens stjärnor närvarande. Laura Prepon spelar mycket poker och har presterat någorlunda väl i WSOP.