Poker på TV

Sedan pokerborden utrustades med kameror som underifrån filmade korten har TV-sänd poker blivit både underhållande och lärorikt. Tyvärr har poker under de senaste åren i stort sett försvunnit helt från de svenska TV-tablåerna, men det finns i gengäld massor av pokergodis som kan ses på nätet och ibland streamas även pokerevent live.

TV-shower med poker

Turneringar som World Series of Poker och cash games som High Stakes Poker och Poker After Dark var en självklarhet i svenska TV-kanaler för ett antal år sedan och pågick i flera säsonger. Tyvärr är det inte längre så, men som nästan allt annat finns det fortfarande att tillgå fast i annan form på nätet.

High Stakes Poker, Poker After Dark samt andra TV-shower med poker i fokus produceras inte längre och har upphört sändas. Dessa har i huvudsak ersatts av livesända turneringar som streamas online. WPT, EPT och Irish Open är exempel på stora turneringar du numera kan följa via sajter som erbjuder streamad poker.

Poker streaming på nätet

PokerTube.com har en kolossal samling som inkluderar alla avsnitt att äldre TV-shower av vilka redan nämnts (High Stakes Poker och Poker After Dark m.fl.) samt andra som The Game och Fulltilt Late Night Poker. Hundratals timmar med poker på hög nivå väntar dig här. Vill du vrida blickarna mot det senaste kan du också vänta in pokerevent som streamas live på samma sajt.

Ett annat tips är Pokerstars.tv som sänder turneringar där de själva är arrangör eller medsponsor och det är ett flertal. Bland annat kan du hitta bra täckning när det kommer till stora event som European Poker Tour, Asia Pacific Poker Tour, PokerStars Caribbean Adventure och UK & Ireland Poker Tour. Här kan du också snart följa den kommande TV-showen Shark Cage. Pokerstars erbjuder en speciell app för dig som vill se poker tv i din mobiltelefon.

Även om poker på TV inte längre är en självklarhet för oss svenskar frodas tillsynes poker på nätet och är enkelt tillgängligt för dig så länge du inte besväras av att textning saknas.