Ongame Poker

Ongame poker network

Ongame Network är ett av världens största pokernätverk för online poker och har över 6 miljoner registrerade spelare. Det ägs och drivs av kanadensiska Amaya Gaming Group Inc efter att Amaya 2012 förvärvade nätverket av bwin.

bwin Games AB grundades som Ongame e-solutions AB av två entreprenörer och pokerälskare, Oskar Hörnell och Claes Lidell. Företaget blev en del av bwin Group i mars 2006, när det såldes till bwin Interactive Entertainment AG. bwin Games produkter för onlinepoker har vunnit flera priser, och de hade över 10 licensierade partnerföretag som använder sig av nätverket och mjukvarorna.

[sitelist heading=”Pokersajter med Ongame”]

Ongame Poker Network historia

2012: Nätverket byter än en gång ägare. Nu heter företaget som tar över Amaya Gaming Group Inc. Nätverket fortsätter dock att heta Ongame, den största förändringen är att bwin inte följer med i flytten. Några direkta förändringar som blir märkbara för spelarna sker inte.

2006: bwin tillkännager att förvärvet av Ongame e-solutions AB är slutfört. PokerRoom blir återigen vald till “Poker Site of the Year” av branschtidningen Inside Edge. Ongame e-Solutions byter namn till bwin Games AB.

2005: I januari blir PokerRoom utsedd till “Poker Site of the Year” av branschtidningen Inside Edge. I maj utser Veckans Affärer Ongame till ”IT Company of the Year”. HoldemPoker lanserar poker för riktiga pengar. I oktober har Ongame 230 anställda och Ongame Network har ca 6 miljoner registrerade spelare.

2004: Under 2004 etableras PokerNetwork (omdöpt till Ongame Network 2005) och vid årets slut finns åtta sajter och ca 3,5 miljoner registrerade spelare i nätverket. Ongame växer snabbt. Två nya kontor öppnar, ett i Stockholm och ett i San José, Costa Rica. Vid slutet av året jobbar 143 personer för Ongame.

2003: Online poker får ett världsomfattande genombrott och ökar med mer än 600% under året. Vid årets slut har kundbasen vuxit till 1,4 miljoner registrerade spelare under året.

2001: Real Money-spel lanseras på PokerRoom i slutet av 2001. Lanseringen överstiger förväntningarna.

1999: Historien om Ongame börjar 1999. De professionella pokerspelarna och Uppsalastudenterna Oskar Hörnell och Claes Lidell inser möjligheterna med onlinepoker och beslutar sig för att skapa sin egen sajt. Genom att dra nytta av sina pokerkunskaper, sin ändlösa energi och med hjälp av Oskars bror, Karl, lanserar de PokerRoom i oktober 1999.