Poker appar

PokerapparEfter en liten trög start har nu många pokerrum sett till att erbjuda möjligheten att spela poker i en app för mobiler. Här kommer därför en genomgång med appar för poker riktad till dig som vill testa detta flexibla sätt att spela Texas hold’em och andra kortspel.

Bra att känna till är att de pokerappar som nämns här samtliga är gratis och de kan laddas ned antingen på pokerrummets hemsida alternativt från AppStore eller dylikt. Om du redan har ett användarnamn på pokerrummet ifråga loggar du i regel in med samma uppgifter efter du installerat appen och något nytt konto behövs inte.

[sitelist]

Angående de pokerrum som nämns här ovan kan det i vissa fall skilja sig något gällande stöd för iOS och Android. Ofta finns fullt stöd, men ibland – till exempel i fallet Unibet – finns bara stöd för det ena operativsystemet (iOS). Allt lutar dock åt att det med tiden kommer gälla fullt stöd hos alla pokerrum.

När det gäller Betsson Poker har de två olika pokerrum beroende på att de samarbetar med två nätverk. Om du väljer Microgaming-rummet kan du ladda ner en app med stöd för iOS. För övriga tre pokerrum som nämndes i listan kan du spela poker i en mobil app oavsett om du har en iPhone/iPad/iPod eller en Android.

Notera att PokerStars visar en symbol bredvid ditt screenname så att andra spelare kan se att du spelar från en mobil och inte från en dator. Detta är ingen stor sak för de flesta, men det har uppmärksammats eftersom en spelare med denna symbol oftare förväntas vara en nöjesspelare än ett proffs. Det kan därför hända att en del medvetna spelare uppfattar detta och anpassar sitt spel därefter.

Att ladda ner en pokerapp

Som redan nämndes i inledningen kan du ladda ned appen antingen direkt från pokersajten eller på AppStore om du använder en iPhone/iPad eller Google Play om du använder Android. Det är dock inte säkert att du hittar dem där så smidigast är oftast att ladda ned direkt från pokersajten. I normalfallet känner också webbsidan av att du använder en mobil och du kommer automatiskt redigeras dit där du kan ladda ner en att app och börja spela poker.

Utbudet i pokerappar

När pokerapparna började dyka upp var utbudet alltid mindre än vad som gällde ifall du använde den versionen för en dator. Detta gäller fortfarande i vis mån och särskilt kommer du som gillar att spela flerbordsturneringar få svårt att göra detta i en app. I övrigt finns det både cash game och enbordsturneringar (dvs. sit & go) på många olika limits att välja mellan. Det kan också hända att lite ovanligare pokervarianter som stud och draw inte ingår i app-versionen. Texas hold’em finns så klart att spela och erbjuder pokerrummet någon form av snabbpoker ingår detta nästan alltid också i pokerappen.

Insättningar och uttag

Numera kan du för det mesta även sätta in och ta ut pengar i själva appen. Många spelbolag har dock ett upplägg där du den allra första gången måste göra insättningen i webbläsaren då du är inloggad på deras sida. Men när du väl har gjort detta kan du nästkommande gånger göra snabba och enkla transaktioner direkt i appen (detta sagt med restriktioner då vissa pokerrum kan avvika i rutiner).

I övrigt är pokerappen en trevlig tillblivelse för alla som gillar att sitta bekvämt i soffan med surfplattan i knäet eller spela i mobilen på resande fo