Viktiga hockeymatcher – Mars 2021

Mars månad blir en händelserik månad för alla isfanatiker där ute. Bland annat ska grundserien avslutas medan Play Off i Hockeyallsvenskan också avgörs under måndagen. Dessutom väntar det spännande matcher i NHL. Vi tar dig igenom det hetaste inom hockeyns värld!  

NHL 

NHL-säsongen är i full gång och det finns många matcher att se fram emot under månaden. Bland annat väntar ett spännande möte mellan New York Rangers och Washington, ett riktigt klassiskt möte mellan två skickliga lag. I North Division undrar vi om Winnipeg kommer fortsätta att överraska och en nyckelmatch blir den mot Calgary Flames i slutet av månaden. 

Connor McDavid har varit bäst denna säsongen och leder poängligan relativt överlägset. I skrivande stund har han 56 poäng medan tvåan, fjolårsvinnaren och lagkamraten Leon Draisaitl har 49 poäng. Bäste svensk är Nicklas Bäckström med sina 33 poäng följt av Filip Forsberg på 27 poäng. 

De lagen som varit bäst hittills är Tampa Bay Lightning, Washington Capitals, Toronto Maple Leafs och Vegas Golden Knights. Det är dessa fem lag som leder sina respektive divisioner. Även Florida Panthers och New York Islanders har tagit många poäng. 

Till NHL

Speltips NHL i Mars 

Washington vs New York Rangers 

Detta klassikermöte är alltid något extra och det råder inga tvivel om att det är hemmalaget som är favoriter. Laget från huvudstaden ser extremt starka ut och därför tror vi också de kommer att vinna matchen mot Rangers och bryta den negativa trend man har mot laget. Capitals har nämligen förlorat fyra raka matcher mot Rangers men leder ändå divisionen överlägset och förväntas vinna relativt komfortabelt. Därför spelar vi Washington som segrare under ordinarie tid till oddset 2,14 hos Nordicbet. 

Dallas Stars vs Nashville Predators 

Båda lagen har haft det ganska tufft men har ändå tagit tillräckligt med pong för att kunna nå topp 4 i Central Division om de börjar plocka segrar. Därför blir det oerhört viktigt att ta en trepoängare för lagen när de ställs mot varandra för att haka på i kampen om de viktiga platserna till slutspelet. Nashville vann senast lagen möttes men nu tror vi Dallas Stars lyckas göra som i de två matcherna och vinna. Därför spelar vi Dallas Stars som segrare över Nashville Predators. 

HockeyAllsvenskan 

Efter en lång serie är nu playoff till slutspelet igång. Många undrar hur det ska gå och den 19 och 20 mars spelas de sista matcherna innan slutspelet drar igång på riktigt. Västerås vann första mötet mot Almtuna och leder med 1-0 i matcher i bäst av 3. Detsamma gäller AIK som besegrade Tingsryd i första mötet.  

Timrå, Karlskoga, Björklöven och Södertälje är de lag som har varit bäst under grundserien där Timrå är överlägsen. De samlade ihop hela 118 poäng vilket är väldigt imponerande. Det är också i Timrå vi hittar tävlingens bästa spelare under året. J Dahlén har stått för 71 poäng medan J Lööke gjort 62 poäng. Även Karlskogas Björklund och Tingsryds Svensson har imponerat med 56 poäng vardera.  

Speltips Hockeyallsvenskan 

AIK vs Tingsryd 

Första ronden gick till AIK som nu har chansen att avgöra och därmed ta sig till kvartsfinal. AIK såg starkare ut än Tingsryds AIF i första mötet och när de nu får spela på hemmaplan tror vi också de kommer att vinna matchen. Därför spelar vi AIK som segrare till oddset 2,10 hos Unibet. 

Almtuna vs Västerås 

Första mötet var väldigt jämnt och gick till förlängning men det var Västerås som gick segrande ur striden. Nu ställs de mot varandra igen med Almtuna som har hemmais. Vi tror de kvitterar matchserien och att det därför blir ett tredje och avgörande möte. Därför spelar vi Almtuna som segrare under ordinarie tid till oddset 2,63 hos Unibet.  

SHL 

Grundserien i SHL ska avgöras under mars månad för att slutspelet ska dra igång i april. Det har varit mycket diskussioner på grund av de utbrott av Covid-19 som varit bland lagen. Det gör att till exempel Malmö Redhawks har väldigt många matcher under sluten då spelat mellan 4-6 färre matcher än de flesta lagen. Rögle och Växjö gör upp om titeln i grundserien men det är i botten det är störst dramatik. Vem av Brynäs och Oskarshamn ska hålla sig kvar ovanför negativt playoff för att det blir HV71 som hamnar sist tror nog de flesta. 

Rögles D Zaar är den som gjort flest poäng under säsongen med sina 50 poäng och det följs av Växjös E Pettersson som gjort 46 poäng tillsammans med Leksandspelarna Camper och Hrivik.  

Till SHL

Speltips SHL 

Malmö vs Rögle 

Skånederby är alltid spännande och även om Rögle ligger etta och Malmö tia kan det bli jämnare än vad många tror. Redhawks såg länge ut att hamna sist men har en imponerande form med sju raka segrar. Rögle däremot har tre förluster på de fem senaste vilket talar för att det kan bli en jämn match mellan Skånes två enda hockeylag i SHL.  

Vi tror det blir så jämnt att förlängning kommer avgöra vinnaren. Därför väljer vi att spela oavgjort och får oddset 4,45 hos Betsson.  

Djurgården vs Linköpings HC 

Detta blir en väldigt viktig match för lagen då båda har chans på slutspel. I skrivande stund ligger Djurgården tre poäng före Linköping och Djurgården har den sista slutspelsplatsen. Visst ligger Malmö en poäng bakom DIF men med tanke på att de har fem matcher mindre spelade än Djurgården och bara är en poäng bakom lär det bli DIF och Linköping som gör upp om den tionde och sista slutspelsplatsen. 

Linköping har bättre form med fyra raka segrar medan Djurgården har fyra förluster på de fem senaste. Samtidigt har Stockholmsklubben fördel av hemmaplan vilket borde innebära att det blir jämnt. Vi tror dock Djurgården studsar tillbaka och vinner matchen vilket vi också spelar.