Odds: Svenska kungahuset – Vem får huvudrollen i den nya serien?

crown-image

I svallvågorna från The Crown har TV4 och C More beslutat sig för att göra en svensk tolkning om den svenska kungafamiljen. Och du kan betta på vem som får spela Kungen och Drottningen! Huvudfokus kommer att ligga på den nuvarande Kungen Carl XVI Gustaf. Serien ska starta precis innan Kungen förlorar sin pappa i en flygolycka år 1947.

Det är Åsa Lantz som står för manuset och tidigare har hon bland annat skrivit manus åt filmen ”Selma” som handlar som författaren Selma Lagerlöf.

Vem kommer att spela kungen i TV4s serie om kungafamiljen?

TävlandeOdds
Adam Lundgren Se Odds
Björn Mosten4.00
Charlie Gustafsson4.00
Johan Rabaeus6.00
Jonas Karlsson7.00
Sverrir Gudnason8.00
Krister Henriksson8.00
Joel Kinnaman 8.00
Peter Haber8.00
Adam Pålsson8.00
Gustaf Skarsgård10.00
Simon J Berger12.00
Claes Månsson15.00
Stefan Sauk15.00
Jacob Nordenson15.00

Se alla tävlande

Vem kommer att spela Silvia i TV4s serie om kungafamiljen ?

TävlandeOdds
Hedda StiernstedtSe Odds
Alicia Vikander4.00
Josefin Neldén4.00
Suzanne Reuter5.00
Malgorzata Pieczynska5.00
Lena Endre6.00
Lena Olin6.00
Nour El-Refai 8.00
Sofia Helin8.00
Emma Molin10.00
Liv Mjönes12.00
Noomi Rapace12.00
Rebecke Hemse12.00
Rachel Mohlin15.00
Tuva Novotny15.00

Se alla tävlande

Detta vet vi om den nya serien

Seriens namn är inte helt klart men det verkar bli sex avsnitt och två säsonger av serien om Svenska Kungahuset. Eftersom det väntas bli en succé lär det bli mer än en säsong. Vem som kommer att spela Kungen och Drottning Silvia har diskuterats flitigt och det finns vissa som är klarare favoriter. Åsa Lantz drömmer om Joel Kinnaman som finns med bland favoriterna, även om hon själv inte tror att det kommer hända. Det ska bli väldigt spännande att se vad som händer framöver och vilka som kommer att spela Kungen och Drottningen i den svenska versionen av The Crown! Här kommer vi att uppdatera med de bästa oddsen på Kungafamiljen och alla ledtrådar vi möjligtvis kan hitta.

De är favoriter enligt oddsen för att spela Kungen

Adam Lundgren är enligt oddsen favorit att få rollen som kung Carl XVI Gustaf. Han är framförallt känd för Blå Ögon, Apflickorna samt Vår Tid är Nu. Enligt oss känns han dock inte som den starkaste kandidaten på listan.

Björn Mosten är vår favorit att få rollen. Han är fantastisk i Netflix succéserie Kärlek och Anarki. Han hade varit perfekt för rollen och är tvåa enligt oddsen hos Betsson. Har slagit igenom stort tack vare Kärlek och Anarki men en roll som Hans Majestät skulle få honom känd över hela landet.

Charlie Gustafsson är också med i Vårt Tid är Nu och har utseendet för att göra succé som Carl XVI Gustav. Han är tillsammans med de två kandidaterna ovan favorit att få rollen.

Johan Rabaeus, Jonas Karlsson och Krister Henriksson skulle mycket väl kunna spela Kungen på äldre dar precis som Peter Haber. Men eftersom serien ska börja när Kungen är ung väljer vi att fokusera på de yngre kandidaterna.

Bubblare: Joel Kinnaman och Sverrir Gudnasson

Om Joel Kinnaman vill ha rollen känns det givet att han skulle få den. Med tanke på den världsliga succé som The Crown inneburit kan det locka Kinnaman att ta en roll på hemmaplan. Samtidigt går det otroligt bra för Joel Kinnaman borta i Hollywood.

Sverrir Gudnasson gjorde en strålande prestation i filmen Borg vs McEnroe och har både talangen och åldern inne för att kunna porträttera Kungen. 

Speltips – Kungen i Tv-serien Kungahuset

Vi tror att det blir Björn Mosten som får rollen som Kung Carl XVI Gustaf vilket vi spelar till oddset 4,00. Vi tror inte att Joel Kinnaman kommer att tacka ja, och därför kommer han inte att spela Kungen trots att han är favoriten. Dessutom tror vi att det kommer vara flera skådespelare för att kunna spela Kungen i olika åldrar.

Odds: de är favoriter att spela Silvia

Det märks att det är många favoriter från tv-serien Vår Tid är Nu. Hedda Stiernstedt syntes också som Doris i Se upp för Jönssonligan som milt uttryckt inte blev någon vidare succé. Men ingen skam ska läggas över Hedda som gjorde det bra i filmen.

Tvåa på listan enligt oddsen är Alicia Vikander som vi hoppas får rollen. En Hollywood-duo med henne och Joel Kinnaman hade varit mega. Alicia Vikander har vunnit 1 Oscar för sin prestation i ”The Danish Girl”. Dessutom har hon hyllats stort för sin roll i Lara Croft Tomb Raider där hon spelar huvudrollen. En andra film har presenterats och hon är definitivt det starkaste namnet på listan.

Josefin Neldén har inte samma stjärnglans som Vikander men är med i Vår tid är nu och dyker också upp i 438 dagar. Fyra på listan är Susanne Reuter och precis som Lena Endre är det osannolikt att de skulle spela en ung Silva. Däremot kan någon av dessa få rollen som Silvia efter några säsonger. 

Speltips: Silvia i TV-serien Kungahuset

Vi hoppas på Alicia Vikander och trots succén i Hollywood tror vi hon är sugen på att spela Sveriges drottning. Därför spelar vi att det blir Alicia Vikander som spelar Silvia i Tv4s serie om Kungafamiljen. Om Alicia dementerar kommer vi att presentera ett nytt speltips!