Microgaming stänger sitt pokernätverk från 20222

microgaming speltillverkare

2022 har fört med sig många förändringar för spelvärlden, nu senast för pokern. Ett av de största pokernätverken försvinner nu ur tiden.

Nästa nätverk går i graven – MPN läggs ner

Det känns som igår när Ongame la ner sitt nätverk, men faktum är att det redan är tre år sedan. September 2016 gick det officiella meddelandet ut att Ongame-nätverket skulle stängas, spelare migrerades till alternativa nätverk – främst Microgaming. Idag, drygt tre år senare meddelar Microgaming att de ämnar stänga ner sitt pokernätverk.

De rapporterar att efter en lång och utförlig intern utvärdering har de fattat ett affärsbeslut att stänga ner sitt nätverk 2020. ”Nätverksmodellen passar inte längre in i vår strategiska vision för poker.” börjar uttalandet från John Coleman, CEO för Microgaming som de skickade ut den 19:e september. Uttalandet fortsätter och leder till lite huvudbry med ”Att nätverket stänger betyder inte slutet för poker på Microgaming” samt ett kryptiskt lovande om att allt kommer att förklaras inom sin tid.

En av de större frågorna är vilket nätverk som spelarna kommer ledas till denna gång, eller om pokern rentav försvinner från de drabbade pokerrummen. De som för tillfället ligger under MPN är bland annat Betsafe, Betsson, Coolbet, Guts, Nordic Bet och Paf.

  1. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
  2. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

Långsiktig påverkan för poker

Det är säkerligen många av de ovan nämnda operatörerna som undrar över hur framtiden kommer se ut – både på lång och kort sikt. På kort sikt påverkar det ju ett antal kval som ligger öppna, bland annat Pafs pokerkryssningar och Coolbet Open som planerats. På sin hemsida förklarar de dock att ingenting kommer att hända med de publikt annonserade kvalen och eventen som UCOP. De planerar att på ett värdigt och eftertänkt sätt avveckla pågående events. Inga oväntade slut är alltså på kartan.

Även hur många av de existerande pokerrum som kommer att fortsätta sin verksamhet är osäkert.  Pokern har ju inte varit i en expansiv fas utan länge varit en dalande marknad. Marginalen som pokerrummen hade tidigare har krympt, kanske tillräckligt mycket för att inte ge utrymme till en möjlig migration. Trots ett löfte att operatörerna ska migrera sina spelare till ett annat nätverk kan framtiden visa att detta inte är möjligt.

Du kan läsa mer om vad Microgaming planerar samt information om pågående MPN event inför stängningen på deras sida här. Vi kan inte annat än säga tillbaka, wp, gg och gl inför framtiden och för att använda ett citat från Douglas Adams: So long, and thanks for all the fish!

Funderar du på vilka bolag som är opåverkade av stängningen? Fundera inte mer – vi har gjort en snabb lista över några pokerrum som ligger på egna eller andra nätverk utanför MPN.