NBA header image

Allt inför premiären av NBA säsongen 2020/21

Det har äntligen blivit dags för NBA att dra igång. Den 22a december 2020 smäller det. Här är allt du behöver veta!

Se NBA Odds från Unibet

Efter sommarens slutspel på Disney World i Florida kan LA Lakers stoltsera sig som NBA-mästare. Los Angeles-klubben leds av storstjärnan LeBron James och är favorit att försvara sin titel. Kommande säsong blir något extra när basketen återvänder till arenorna för första gången på nio månader. Dock kommer matcherna tills vidare att spelas inför tomma läktare. Försäsongen är redan igång och den 22:e december är det dags för premiär. 


    Se NBA odds från andra spelbolag

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
  2. 18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Minimum odds 1.8
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Kvartett gör upp om titeln

Det ser ut att bli en kvartett som gör upp om titeln. Eftersom ligan är uppdelad i två konferenser kan lag från västra och östra konferensen först mötas i en final under slutspelet. I västra konferensen är det dubbelt Los Angeles när Lakers och Clippers är favoriter att nå Konferensfinal. Från den östra konferensen ser det ut att bli Milwaukee Bucks eller Brooklyn Nets som når NBA-finalen.

Lakers ser oerhört starka ut i år igen och om lagets storstjärna LeBron James fortsätter likt han gjorde under sommarens komprimerade slutspel är det svårt att se något lag stoppa den regerande mästaren. Framförallt när lekkamraten Anthony Davis också varit i lysande form.

Samtidigt har Milwaukee Bucks de två senaste säsongernas MVP, Giannis Antetokounmpo, och kan mycket väl också stå som slutsegrare. Det blir en rafflande duell mellan fyra starka lag som alla vill åt den åtråvärda titeln som NBA:s, och därmed världens bästa basketlag.

Odds erbjuds på såväl vinnare av hela NBA-titeln som på de olika divisionerna och konferenserna. Därmed finns det mycket att upptäcka för den som vill oddsa på NBA

Vem blir MVP?

Greken Giannis Antetokounmpo har som sagt vunnit priset som MVP (exklusive slutspel) de två senaste säsongerna. Han kan mycket väl vinna priset en tredje gång men förväntas utmanas av en av de stora snackisarna i basketvärlden just nu. Slovenske Luka Doncic har precis hunnit fylla 21 år men spelar som han hade betydligt mer erfarenhet än så.

Under sommarens slutspel blev slovenen den första någonsin att stå för 42 poäng, 17 returer och 13 assister under en och samma slutspelsmatch. Med tanke på formen som 21-åringen visat upp under försäsongen kan det mycket väl bli Doncic som vinner priset som årets MVP exklusive slutspel.

Fakta inför säsongsstarten

Säsongen 2020/21 blir den 75:e säsongen av NBA. Tack vare pandemin har antalet matcher minskat till 72 matcher per lag istället för 82 som brukar vara fallet. Grundserien pågår fram till den 16 maj medan slutspelet drar igång 22 maj. Finalerna avgörs mellan 8 juli – 22 jul 2021 i bäst av sju matcher.