Mobilspel

Mobilspel, dvs spel för mobiltelefoner, blir mer och mer populära. De flesta moderna mobiler fungerar idag väldigt bra att spela på och det finns en hel uppsjö av olika sorters spel att välja bland.

Den vanligaste tekniken för mobilspel heter Java, vilket gör att man på ett säkert sätt kan ladda ner och installera spel på sin mobiltelefon. Den mobiltelefon du vill spela spel på måste dock stöda Java, så kontrollera detta innan du köper en ny mobiltelefon eller försöker köpa ett mobilspel. Det finns andra, men mindre vanliga tekniker för mobila spel så det kan i vissa fall fungera även utan Java – den webbsajt du köper spel ifrån hjälper dig ta reda på om deras spel fungerar för just din telefon.

En mobiltelefon som spås bli mycket populär för mobilspel är Apples nya iPhone 3G. iPhone 3G har flera roliga tekniska nyheter som kommer att göra spelen roligare att spela, såsom GPS, multitouchscreen och en accelerometer (en teknik som gör att du kan styra spelet genom att snurra eller röra telefonen i olika riktningar). Det finns redan hundratals spel att köpa. För läckra tillbehör till din mobiltelefon eller surfplatta som lyfter spelupplevelsen rekommenderar vi ett besök på GearIT.

Här kan du köpa och ladda ner mobilspel:

  • Jamba – En av de större leverantörerna av mobilspel och annan mobil underhållning som t ex ringsignaler, bakgrundsbilder, mobil video, etc. De har många olika typer av spel såsom kortspel, actionspel, sportspel, tjejspel, etc.
  • SplashMobile – En abonnemangstjänst som varje vecka skickar dig nya mobilspel, ringsignaler och annan mobil underhållning. Första veckan som ny kund får du 4 extra nedladdningar.
  • iPhone 3G AppStore – En webbsida för dig som äger en iPhone 3G eller funderar på att köpa en. Här kan du läsa mer om spel för iPhone 3G och hitta mjukvara att ladda ner.