starburst

Starburst

Speltilverkare:

Netent

Lanserades:

2012

Lägsta kostnad:

€0,01

Högsta kostnad:

€100

Hjul:

5

Vinstrader:

10

Starburst är en mycket populär slot från svenska Net Entertainment som hämtat inspiration från 1980-talets arkadspel och både bild och ljud för tankarna till populära spelhallsspel som Galaxians.

När du vinner en större vinst breder ett färgsprakande fyrverkeri ut sig över skärmen med ljuseffekter, animationer och ord som ”Combo”, ”Super Combo” eller ”Big Win”.

Starburst har vackra ädelstenar som symboler, såsom blå safir, grön smaragd, lila ametist, gul beryll och brandgul eldsopal. Även de klassiska slotsymbolerna 7 och BAR förekommer, samt specialsymbolen Starburst Wild. Det finns dock inte någon spridningssymbol (scatter) i Starburst vilket skiljer den från de flesta andra moderna videoslots från NetEnt.

Starburst fakta

Speltillverkare: Net Entertainment (NetEnt)
Lanserad år: 2012
Antal hjul: 5
Vinstlinjer: 10
Maxvinst: €50 000 (ca 450 000 kr)
Lägsta möjliga satsning: €0,01
Högsta möjliga satsning: €100

Maxvinsten ligger på €50 000 för den som spelar Starburst i valutan euro. Högsta vinsten är 50 000 mynt så om man spelar med ett lägre myntvärde än €1 har man inte möjlighet att vinna €50 000.

Att spela Starburst

Det som gör Starburst spelvärt är:

  • Starburst Wild – en expanderande jokersymbol som ökar vinstchanserna
  • Win Both Ways – du vinner med symbolkombinationer från både vänster och höger
  • Det är ett färgstarkt spel med retrokänsla
  • Det är en enkel men mycket underhållande spelautomat som inte har dussintals spellinjer, interaktiva bonusbanor, etc

Starburst Wild är en expanderande vild symbol. När den visar sig expanderar den så att den täcker hela hjulet. De övriga hjulen snurrar om igen gratis så att du får ytterligare en chans att vinna. Om en ny Starburst Wild dyker upp händer samma sak igen. Maxgränsen ligger på tre gratissnurr i rad. Starburst Wild kan endast dyka upp på andra, tredje eller fjärde hjulet.

Starburst är en Win Both Ways slot, vilket innebär att det inte bara är symbolkombinationer som löper från vänster till höger som kan ge vinst utan motsatt riktning går också bra. Om du har spelat slotten Dragon Island från NetEnt kommer du att känna igen hur det fungerar.

Omdöme

Starburst har blivit mycket populär på kort tid och det är lätt att se varför. Speciellt är det kanske generationen som växte upp med datorspel på 80- och 90-talet som tilltalas av utförandet och spelstilen. Den tilltalande enkelheten ihop med den underhållande och klockrena grafiken är en svårslagen kombination.

Snabb info

Speltilverkare:

Netent

Lanserades:

2012

Lägsta kostnad:

€0,01

Högsta kostnad:

€100

Hjul:

5

Vinstrader:

10