Sunday Brawl

Sunday Brawl pokerturneringDet larmas och står i på söndagseftermiddagarna på Full Tilt Poker när Knockout Bounty-turneringen Sunday Brawl spelas. Här gäller mer fighting än i en vanlig turnering eftersom det förutom prispengarna delas ut s k ”bounty” – när en spelare slås ut får spelaren som stod bakom elimineringen $40. Slår du ut många spelare kan det alltså bli en del prispengar även om du inte når en prisplats.

Sunday Brawl har ett inköp på $240+$15. Av dessa hamnar $200 i den ordinarie prispotten medan $40 är den bounty som din eliminering är värd för den spelare som verkställer denna. Det finns även en garanterad prispott på $200 000, vilket gör denna turnering än mer attraktiv.

Du hittar turneringen på Full Tilt Poker via ”Turnering” – ”Garanti”. Starttid är 16:30 svensk tid.

När det gäller regler för en knockout bounty är det avgörande vem som tar de sista markerna från den spelare som slås ut. Skulle två spelare vara involverade i en pott där en annan spelare slås ut och har samma vinnande hand delas bountyn mellan dessa. När det uppstår sidopotter i flervägspotter handlar det om vem som vinner den ”relevanta potten”, dvs. potten där den spelare som blir utslagen är involverad i med sina sista återstående marker.