Asia Pacific Poker Tour

apptAsia Pacific Poker Tour (APPT) är en expansion av EPT och arrangeras av Rational Group. Pokerstars som också ägs av Rational Group är huvudsponsor och Pokerstars erbjuder ett stort utbud av olika satelliter som kan ta dig till APPT. De erbjuder satelliter som passar alla plånböcker och det är möjligt att spela dig till en biljett för bara några få kronor.

Asia Pacific Poker Tour (APPT) spelades för första gången 2007 och har sedan dess varit ett årligt evenemang. Evenemanget grundades av Jeffrey Haas som nu mera är APPT direktör. Första året hälls 5 olika turneringar men antalet har sedan dess gradvis höjts och APPT består i år av 10 olika event spridda över Asien och Australien.

APPT turneringar växer sig alltmer populära. Turneringarna och prispotterna var i början relativt små med en internationell standard och har sedan dess vuxit sig större. De är nu nästintill lika stora som EPT och WPT turneringar.

APPT utser varje år en årets spelare. Spelare får när de deltar vid olika APPT evenemang poäng baserade på hur högt upp de placerar sig. Den som har högst poäng vid årets slut vinner titel årets spelare. De har också en speciell titel som bara är öppen för spelare från Australien och Nya Zealand och som delas ut vid sidan av titeln som årets APPT spelare.

APPT är känd för att erbjuda bra action vid sidan av turneringarna och det är inte ovanligt att spelare åker till evenemang för att spela i dessa och inte i turneringarna. Detta då de anser att kringspelen erbjuder bättre chans att vinna pengar. Detta är extra sant i Macua som är ökänt för sina privata spel med extremt höga insatser.