Everest Poker

Everest Poker är ett pokerrum som inte tillhör något pokernätverk, och mjukvaran är specialtillverkad för Everest Poker. Pokerrummet erbjuder endast Texas Hold’em och Omaha. Everest Poker finns tillgängligt på cirka 15 olika språk, inklusive svenska och engelska.

Everest Poker ägs av det stora östasiatiska företaget GigaMedia Limited som även äger Everest Casino. Företaget grundades i Singapore år 1999 men har numera sitt huvudkontor i Taipei (Taiwan). Everst Poker har spellicens från Gibraltar, och eftersom Gibraltar är en del av EU behöver man inte betala svensk inkomstskatt på det man vinner hos Everest.

För nybörjaren som vill lära sig spela poker eller den mer erfarne spelaren som vill förbättra sitt spel erbjuder Everst Poker gott om utbildningsmaterial, inklusive föredrag med väletablerade pokerproffs. Till exempel finns föreläsningen ”Värdet av overlay” med Steven van Zadelhoff och ”Överlevnadsguide i Heads up-djungeln” med Thomas Frøslev.

Hos Everest Poker kan du gå med i en nätcommunity och lära känna andra pokerspelare.

Välkomstbonus

Hos Everest Poker kan du få 200% bonus på din första insättning upp till €750. Din bonus släpps sedan i 3 steg som ökar procentuellt. Som brukligt sätts bonusen inte in på ditt spelkonto direkt utan du måste lösa ut den genom att spela för riktiga pengar. Du behöver inte lösa ut hela bonusen i klump utan den flyter in kontinuerligt i takt med att du spelar.

När du skapar ett konto hos Everest Poker och gör din första insättning får du en token som fungerar som inträde till turneringen €2k Freeroll. Du får medverka i denna gratisturnering 2 gånger och den spelas varje fredagskväll med €2000 i garantipott.

Som ny medlem hos Everest Poker får du också €10 helt gratis som du kan använda i kontantspel. Du får också 20 Rewards Points som du kan omvandla till pengar eller inträden till turneringar.

Övriga bonusar, erbjudanden och VIP-klubb

  • Värvningsbonusen hos Everest Poker är $50. Dessutom får du en inträdesbiljett till turneringen 50-vinnare.Du får din värvningsbonus när den du värvade gör sin första insättning och du har sedan 30 dagar på dig att lösa ut bonusen genom att spela för riktiga pengar. Du får värva upp till hundra personer per 180-dagarsperiod. För den som har nått upp till de högre nivåerna av Everest Pokers VIP-klubb finns bättre värvningsbonusar.
  • Samla Summit Points genom att spela för riktiga pengar och växla sedan in poängen mot kontanter. Dina Summit Points kan också användas som inköp till vanliga turneringar (både liveturneringar och nätturneringar) och för att få tillträde till särskilda turneringar. I Everest Pokers shop kan du använda poängen för att köpa kläder, böcker, prylar, med mera.
  • VIP Summit Club är Everest Pokers VIP-klubb och den består av sju bergsklättrarinspirerade nivåer: Base Camp, Camp I, Camp II, Camp III, Camp IV, The Death Zone och The Summit. Ju högre du klättrar i VIP-klubben (det vill säga ju mer Summit Points du drar in) desto bättre växelkurs får du när du vill konvertera dina poäng till kontanter. Till exempel gäller växelkursen 1:400 för medlemmar på nivån Camp II. Exakt vilka förmåner du får från VIP Summit Club beror på din nivå. Du kan till exempel få telefonsupport, bättre värvningsbonusar och inbjudan till gratisturnering med $3 500 i potten.

Mjukvara

Everst Poker tillhör inte någon pokernätverk och den mjukvara som används har tagits fram för just Everest Poker. Spel erbjuds endast i nedladdad klient och klienten fungerar bara ihop med Windows. Slumpgeneratorn har granskats och godkänts av Technical Systems Testing (TST).

Pokerklienten är tämligen enkel, något som uppskattas av vissa spelare och ogillas av andra. Den är stabil och tar inte upp mycket RAM. Det går att ha upp till åtta bord igång samtidigt. Grafiken är funktionell, men ingenting häpnadsväckande.

Spelsortiment

Det finns bara två pokervarianter tillgängliga hos Everest Poker:

  • Texas Hold’em
  • Omaha

Det har länge cirkulerat rykten om att Everest Poker planerar att lägga till 7 Card Stud men än så länge har ingenting hänt.

Turneringar

Trots att Everest Poker inte ingår i något pokernätverk finns det ett helt okej turneringsutbud med inköp från $1 till flera hundra dollar.

Hos Everest Poker finns både öppna freerolls/gratisturneringar och gratisturneringar som kräver ett visst antal spelarpoäng. Den senare typen brukar ha mer i potten än de $100 som är normalt för de öppna gratisturneringarna. De öppna gratisturneringarna är tämligen få.

För dig som gillar garantipotter finns till exempel dessa turneringar hos Everest Poker:

  • Daglig turnering med $5 000 GTD
  • Veckovis turnering med $30 000 GTD
  • Månadsturneringen med $250 000 GTD

Everest Poker sponsrar flera liveturneringar, såsom Spanish Poker Tour. Det brukar finnas gott om satelliter till dessa och andra liveturneringar. Dessutom finns vinstpaket som består av $2 500 och där man själv väljer vilken liveturnering man vill åka till.

Trafik & Motstånd

Everest Poker har en spelarprofil som skiljer sig från de flest andra pokerrum och nätverk. Hos Everest kan man hitta lösa och vårdslösa spelare på alla nivåer, även både medeldyra och dyra bord och i turneringar med höga inköp. Bli inte förvånad om flopprocenten vid ditt bord ligger på 50-60%. Många spelare är både lösa och aggressiva, och man får se en hel del märkliga beslut.

Baserat på statistik från februari 2012 ligger EverestPoker.com på plats 19 i Pokerscouts lista över trafik till kontantborden. (Ett snäpp över, på plats 18, hittar vi EverestPoker.fr som agerar på den franska spelmarknaden.) Spelartoppen för den perioden låg på 1300, medan snittet för sju dagar var 970.

En överväldigande majoritet av spelarna hos Everest Poker spelar Texas Hold’em och då särskilt No Limit Texas Hold’em. Under lågtrafik kan det vara ganska glest med folk för andra varianter av Texas Hold’em samt för alla sorters Omaha.

Transaktioner

Tillgängliga insättningsmetoder för spelare hos Everest Poker: VISA, MasterCard, Neteller, Moneybookers, Entropay, Click2Pay, Paysafecard

Tillgängliga uttagsmetoder för spelare hos Everest Poker: VISA, Neteller, Moneybookers, Entropay, Click2Pay, Check

Exakt vilka metoder som är tillgängliga kan variera från land till land.

Support

Everest Poker erbjuder support via e-post och livechatt. Telefonsupport är bara tillgänglig för den som har nått upp till de högsta nivåerna i VIP-klubben.

Du skickar e-post genom att använda formuläret på sajten. För att vara säker på snabbt svar är det bäst att skriva på engelska.

Livechatt är tillgänglig på vardagar klockan 14:00-21:00 GTM. Det går att få hjälp på flera olika språk, inklusive engelska och svenska.