wild-water
Spela hos Storspelare
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Wild Water

Screenshot wild waters

Wild Water är en slot från NetEntertainment som har surfare och härligt strandliv som tema, allt i en skön 1960-talsmiljö. I bakgrunden spelas musik som för tankarna till Beach Boys och man kan nästan känna den solvarma sanden mellan tårna.

Bra spelkänsla och höga vinster

Det finns inte någon växande jackpott att vinna, men med en högsta vinst på 2 miljoner kronor är Wild Water ändå en potentiellt mycket lukrativ spelautomat. Till din hjälp när du spelar har du bland annat en spridningssymbol som kan ge free spins, och under free spins förvandlas den vanliga vildsymbol till en expanderande vildsymbol. Wild Water lockar även med två specialvinster, Surf’s Up och Surf Team, som du kan läsa mer om längre ned på den här sidan.

Det är huvudsakligen olika surfare som används som symboler i den här slotmaskinen, plus hajen med det stora gapet.

Wild Water har vildsymbol och free spins-läge, däremot ingen interaktiv bonusbana. Vildsymbolen förvandlas till expanderande vildsymbol under free spins.

Det finns två specialfunktioner vid namn Surf’s Up och Surf Team som betalar ut extra höga vinster.

Wild Water har 5 hjul och 20 spellinjer. Man spelar alltid med samtliga 20 spellinjer aktiva och satsar 1 mynt per spellinje, så det går inte att välja hur många spellinjer man vill satsa pengar på. Däremot får man välja myntvärde och hur många mynt som ska satsas per spellinje (1-10 mynt). För den som spelar i svenska kronor är lägsta myntvärde 0,10 kronor och högsta myntvärde 5 kronor. Lägsta insats blir därmed 0,10 kr x 20 spellinjer x 1 mynt = 2 kronor per spelomgång. Högsta insats blir 5 kr x 20 spellinjer x 10 mynt = 1 000 kronor per spelomgång.

Det finns inte någon växande jackpott. Högsta vinsten på Wild Water är 400 000 mynt. Med myntvärdet 5 kronor innebär det en vinst på 2 miljoner kronor.

Den statistiska utbetalningsgraden över tid är 96,40% för Wild Water.

Att spela Wild Water

Det som gör denna slot spelvärd är:

 • Free spins med expanderande vildsymbol
 • Extra stora surfarsymboler
 • Surf’s Up ger 20x satsningen
 • Surf Team ger 200x satsningen
 • Soligt tema med upplyftande musik

Vildsymbol

Hajen är en vildsymbol i Wild Water och kan ersätta vilken symbol som helst utom spridningssymbolen. Det finns inga restriktioner för vilka hjul vildsymbolen kan visa sig på.

I free spins-läget blir hajen en expanderande vildsymbol.

Spridningssymbol

Spridningssymbolen består av en surfare i en tubvåg och är lätt att känna igen eftersom den bär texten SCATTER. Du måste få minst tre spridningssymboler samtidigt för att belönas med free spins.

 • 3 spridningssymboler = 15 free spins
 • 4 spridningssymboler = 30 free spins
 • 5 spridningssymboler = 60 free spins

Under free spins är vildsymbolen (hajen) en expanderande vildsymbol som kan täcka ett helt hjul för att hjälpa dig bilda vinnande kombinationer.

Staplade symboler

De fem vattenälskande surfarna i Wild Water är större än normala symboler. En sådan person fungerar därför i princip som staplade symboler i och med att personen tar upp mer än en position på hjulet när den visar sig.

Surf Team

Surf Team inträffar när samtliga fem surfare dyker upp och täcker ett helt hjul var. De fem surfarna är dessa:

 • Surftjejen i blå bikini
 • Surfkillen i gröna badbyxor
 • Surfkillen i gula badbyxor
 • Surftjejen i orange baddräkt
 • Surfkillen i röda badbyxor

När detta sker vinner du 200 gånger din insats!

Surf’s Up

Om samtliga fem hjul täcks av surfare, men det finns minst en dubblett och du därför inte får till en Surf Team (fem unika surfare), kallas detta Surf’s Up och du vinner 20 gånger insatsen.

Omdöme

Att surfarna på Wild Water kan ta upp mer än en position i taget gör att Wild Water visuellt är ett spel som skiljer sig från mängden, och det skapar en annorlunda spelupplevelse som vissa spelare älskar och andra hatar. Gillar man slots där symboler ofta uppträder staplade kan man snabbt komma att uppskatta Wild Water eftersom principen är den samma, fast istället för flera identiska symboler staplade på varandra får du en lång snygg surfare som sträcker ut sig över flera positioner på hjulet.

De omtalade funktionerna Surf’s Up och Surf Team är inte några interaktiva bonusbanor utan bara namnet på två olika symbolkombinationer som ger stora vinster. Är man ute efter en interaktiv bonusbana bör man välja någon annan slot än Wild Water. Däremot har Wild Water ett free spins-läge med expanderande vildsymbol som ger lite variation från grundspelet.

Wild Water har medelhög varians och passar den som vill kunna vinna stort på en spelomgång (2 miljoner kronor) och inte har något emot att det kan gå ganska många spelomgångar mellan varje vinnande snurr. Föredrar man däremot att vinna lite och ofta och inte står ut med längre perioders vinsttorka finns det andra slots som passar bättre än Wild Water.

Temat hos Wild Water är härligt och somrigt, och passar alla som gillar strandliv. 1960-talsgrafiken och den Beach Boys-aktiga musiken bidrar till att skapa en rolig, avslappnad och skön stämning.

Snabb info

Speltillverkare:

Netent

Lanserades:

2014

RTP:

96,4%

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

1 000 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

20

Mynt Värden:

0,10 - 5 kr