Thunderstruck 2

Thunderstruck 2, även kallad Thunderstruck II, är en av de mest populära slotmaskinerna från Microgaming. Den är inspirerad av nordisk mytologi och oavsett insats kan du alltid vinna på 243 olika sätt, vilket maximerar dina vinstchanser och du behöver inte fundera på hur många linjer du vill spela.

Speltillverkaren Microgaming har med Thunderstruck 2 tagit fram ett snyggt tema baserat på asagudarna Tor, Loke och Oden, men bland symbolerna finns även Valkyrior, Tors hammare och vikingaskepp samt snygga effekter och underhållande animationer. Vidare förses spelaren med ödesmättad symfonisk musik och en solid design som harmonierar bra med temat.

[sitelist heading=”Bäst casinon att spela Thunderstruck 2 på”]

Thunderstruck 2 är förstås uppföljaren till Thunderstruck som lanserades av samma speltillverkare 2003 och då blev en stor succée. Temat i det nya spelet är trogen den tidigare versionen men spelkänslan har höjts avsevärt med snygga animationer i spelet samt ett nytt spelupplägg med mer action.

Thunderstruck 2 fakta

Spelautomaten Thunderstruck II har 5 hjul, 243 permanenta vinstmöjligheter och 3 rader samt fyra bonusspel som kan låsas upp ett i taget.

  • Myntvärden är från 0,01 till 0,05.
  • Min/Max bet: €0,01-€15.
  • Max. vinst: 2 400 000 mynt, ca 1 080 000 kr om du spelar i Euro.
  • Progressiv jackpott: Nej

Hur du spelar Thunderstruck II

Thunderstruck 2 har alltså inte det vanliga spelupplägget med ett antal vinstrader som kan aktiveras manuellt av spelaren utan här erbjuds i stället 243 permanenta vinstmöjligheter. Detta innebär att du vinner när 3-5 likadana symboler uppträder på intilliggande hjul från vänster till höger. Undantag är Bonus Hammer-symbolerna (Tors hammare) som i form av scatters gäller oavsett var de dyker upp i spelfönstret.

När tre stycken scatter-symboler eller fler visar sig aktiveras Great Hall of Spins vilket är ett bonusspel som finns i olika tappningar. Dessa kan du låsa upp ett i taget varje gång du aktiverar ett nytt bonusspel. Det finns sammanlagt fyra olika (ett för Tor, Oden, Valkyrian och Loke) och de ger alla olika typer av belöningar utöver ett antal free spins (10 – 25 st).

Det mest åtråvärda av bonusspelen är Tors bonus som aktiveras först efter 15 bonusspel utfallit. Här får du 25 frisnurr och bonusfunktionen Rolling Reels där en ökande multiplikator gångar vinsterna upp till fem gånger.

Wild Storm Bonus och Payout Table Achievements
En ytterligare vinstmöjlighet i Thunderstruck II är den spektakulära Wild Storm Bonus-funktionen. Detta är en funktion som kan ske när som helst i spelet och påverkas alltså inte av symboler. Under åska och blixtar förvandlas 1-5 hjul helt till en wild. Vinstchanserna ökas mångfaldigt och här inträder också möjligheten till den största vinsten som utfaller vid fem stycken wilds-hjul, vilket resulterar i att maxvinsten gångas 243 gånger och kan vid högsta insats ge dig över en miljon kronor.

Det finns även en ovanlig funktion i detta spel som går ut på att när du fått samtliga vinstkombinationer för en viss symbol ges du Payout Table Achievements. Genom att lyckas med detta omvandlas symbolerna till guld och när du uppnått detta för samtliga belönas du med guldstatus i Great Hall of Spins. Detta är knappast något man hinner uppnå under en stunds spelande, men detta har speltillverkarna tänkt på och dina resultat sparas till nästa gång du spelar.

Omdöme

Thunderstruck 2 är en mycket välgjort slotmaskin som kan ge mycket nöje under lång tids spelande. Alla speciella funktioner och animationer gör detta till mångas favoritspel i Microgamings portfölj och det är inte svårt att se varför. Thunderstruck II är också en av de slots som kräver mycket av datorn, men i de flesta fall bör det inte vara ett problem om du har en relativt modern dator.