Fruitoids logo

Fruitoids

Speltillverkare:

Yggdrasil

Lanserades:

2014

RTP:

96,7%

Lägsta kostnad:

80 öre

Högsta kostnad:

500 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

25

Mynt Värden:

0,032 / 0,10 / 0,20 / 0,50 / 1 / 2 / 5 / 10 / 20
fruitoids

Fruitoids är en slot som lanserades av spelutvecklaren Yggdrasil år 2014 och som påminner mycket om slotten Winter Berries från samma speltillverkare. Istället för nordiska bär pryds hjulen hos Fruitoids av exotiska frukter med underfundiga former och färgsättningar.

Precis som Winter Berries har Fruitoids en frysfunktion som ger re-spins och man kan få hjälp av en växande multiplikator. Det finns inga specialsymboler, inget free spins-läge och ingen interaktiv bonusbana. Fruitoids har inte heller någon växande jackpott, med det går att vinna upp till 1,25 miljoner kronor på en satsning!

Fakta om Fruitoids

Slotten Fruitoids kommer från speltillverkaren Yggdrasil Gaming och lanserades år 2014. Som symboler används olika exotiska och fantasifullt utformade frukter. Det finns ingen vildsymbol eller spridningssymbol, inget free spins-läge och ingen bonusbana. Däremot kan vinnande symboler frysa fast och ge re-spin, och det finns en ökande multiplikator.

Slotten Fruitoids har 5 hjul och 25 spellinjer. Det går inte att ställa in hur många spellinjer som ska vara aktiva utan man spelar alltid på samtliga spellinjer. Man satsar 1 mynt per spellinje, varke mer eller mindre. Däremot finns det ett brett span att välja mellan vad gäller myntvärdet, från 0,032 kronor till 20 kronor.

Lägsta möjliga satsning på Fruitoids är 0,032 kr x 25 spellinjer x 1 mynt = 80 öre per spelomgång. Högsta möjliga insats är 20 kronor x 25 spellinjer x 1 mynt = 500 kronor per spelomgång.

Det finns inte någon växande jackpott hos Fruitoids. Högsta möjliga sammanlagda vinst på en satsning är 62 500 mynt. Om man spelar med högsta myntvärdet (20 kr) innebär det en vinst på 1 250 000 kronor.

Fruitoids har en statistisk utbetalningsgrad på 96,7 procent.

Att spela Fruitoids

Det som gör denna slot spelvärd är:

  1. Frysfunktion
  2. Re-spins
  3. Ökande multiplikator
  4. Vinn upp till 1,25 miljoner kronor

Vildsymbol

Fruitoids har inte någon vildsymbol.

Spridningssymbol

Fruitoids har inte någon spridningssymbol.

Frys och re-spin

När en vinnande kombination bildas fryser de frukter som ingår i den fast, samtidigt som övriga positioner snurra om gratis. Du får därmed chans att bilda ytterligare vinnande kombinationer.

Om en frukt som är identisk med de frusna frukterna visar sig under omsnurret kommer den också att frysa fast och ge ett nytt re-spins. Detta gäller oavsett om den är med och bildar någon ny vinnande kombination eller ej. Det kan alltså hända att man få se flera re-spins i följd där det inte blir någon vinst.

Ökande multiplikator

När identiska frukter täcker både första och andra hjulet aktiveras en multiplikator värd 2x. Dina vinster blir alltså dubblade.

När identiska frukter täcker både första, andra och tredje hjulet gäller multiplikatorn 3x.

När identiska frukter täcker både första, andra, tredje och fjärde hjulet gäller multiplikatorn 4x.

När identiska frukter täcker både första, andra, tredje, fjärde och femte hjulet gäller multiplikatorn 5x.

Omdöme

Fruitoids påminner mycket om spelautomaten Winter Berries som Yggdrasil släppte tidigare. Om man gillar Winter Berries gillar man förmodligen även Fruitoids och vice versa. Winter Berries har nordiska bär som tema istället för de exotiska frukterna i Fruitoids, men i övrigt är spelen i princip kloner av varandra.

Fruitoids och Winter Berries bra val när man är sugen på en slot som går utanför mallen. Det klassiska upplägget med vildsymbol, spridningssymbol som ger free spins, och en bonusbana i separat fönster finns inte här. Istället ligger fokus på frysfunktionen med re-spins och ökande multiplikator.

Är man sugen på en gammaldags enarmad bandit helt utan specialfunktioner är Fruitoids inte att rekommendera, för frysfunktionen med tillbehör aktiveras tämligen ofta.

Fruitoids har inte någon växande jackpott, men det går att vinna upp till 1,25 miljoner kronor på en satsning så det är en slot som absolut är av intresse för personer som vill kunna satsa och vinna stort. Samtidigt fungerar Fruitoids även för den som gillar att spela med små insatser, eftersom minsta insats bara är 80 öre per spelomgång och för detta får man samtliga spellinjer aktiverade. Vinner man 62 500 mynt när man har satsat 80 öre blir dock utbetalningen bara 2 000 kronor (0,032 kr x 62 500 mynt = 2 000 kr).

Snabb info

Speltillverkare:

Yggdrasil

Lanserades:

2014

RTP:

96,7%

Lägsta kostnad:

80 öre

Högsta kostnad:

500 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

25

Mynt Värden:

0,032 / 0,10 / 0,20 / 0,50 / 1 / 2 / 5 / 10 / 20