Elektra Logo

Elements: The Awakening

Speltillverkare:

Netent

Lanserades:

2012

RTP:

96,02

Lägsta kostnad:

20 mynt

Högsta kostnad:

200 mynt

Hjul:

5

Vinstrader:

20

Mynt Värden:

0,01 / 0,02 / 0,05 / 0,10 / 0,20 / 0,50
elements slot

Elements: The Awakening är en spelautomat som lanserades av Net Entertainment (NetEnt) i början av december 2012 och var ett av årets mest uppmärksammade släpp från denna spelgigant. Denna mycket snygga och unika slot har den grekiska filosofins idé om fyra element som tema – jord, eld, luft och vatten.

Elements: The Awakening har fem hjul och tjugo vinstlinjer, och vad som utmärker slotten är bland annat förekomsten av fyra olika frispelsbanor – en bana för varje element. Varje element har sin egen vildsymbol vilket gör att varje frispelsbana blir unik. Själva grundspelet har också en vildsymbol, så totalt har du alltså fem olika vildsymboler med olika egenskaper till din hjälp när du spelar.

Att spela Elements: The Awakening

Det som gör denna slot spelvärd är:

  1. Annorlunda tema
  2. Fyra olika bonusspel med gratissnurr
  3. Fem olika vildsymboler
  4. Lavinfunktion
  5. Energimätare
  6. Mycket snygg grafik och animationer

Elements The Awakening består av ett grundspel + fyra olika frispelsbanor. Det finns inte någon spridningssymbol (scatter symbol), vare sig i grundspelet eller i någon av frispelsbanorna. Istället finns en energimätare gradvis fylls upp och startar någon av frispelsbanorna när den har blivit full.

Vildsymboler

Det finns totalt fem olika vildsymboler – en för grundspelet och en för var och en av de fyra banorna med gratissnurr.

Lavin

Lavinfunktionen (avalanche feature) finns tillgänglig både i grundspelet och under Free Fall Rounds. Så snart en vinnande kombination bildas försvinner de symboler som ingår och nya symboler tar deras plats, så att du får chans att vinna på nytt utan att behöva göra någon ny satsning.

Energimätaren

De symboler som försvinner från vinnande kombinationer används för att fylla upp energimätaren. När den har fyllts av fyra laviner i följd kommer det dominerande elementet att avgöra hur Free Falls Round blir.

Free Falls Rounds

När energimätaren är full kommer det dominerande elementet att avgöra vilken typ av frispelsrunda som aktiveras. Varje element har sin egen runda med sina egna funktioner, och varje frispelsrunda består av 10 gratissnurr. Eftersom energimätaren är aktiv även under gratissnurren går det att trigga nya gratissnurr under gratissnurren.

Earth Storm – jordens frifallsrunda

Denna frifallsrunda startar när jord är det dominerande elementet. Banan utspelar sig i en vacker dalgång och under denna frifallsrunda kan vildsymboler dyka upp på hjul två, tre och fyra. När vildsymbolen visar sig fastnar den och stannar kvar i upp till tre laviner.

Air Storm – luftens frifallsrunda

Denna frifallsrunda hör till elementet luft och utspelar sig på en blåsig bergstopp. Under första snurret kommer två av symbolerna att vara vilda och dessa vildsymboler stannar kvar under hela resten av frifallsrundan. De flyttar sig steg för steg till närliggande platser i takt med att rundan fortskrider. Du vet alltså att du alltid kommer att ha hjälp av två vildsymbol i varje snurr, men exakt var de placerar sig blir alltid en överraskning.

Water Storm – vattnets frifallsrunda

I den här frifallsrundan finns en vildsymbol som kan visa sig på hjul två, tre och fyra och som expanderar för att täcka hela den kolumn den hamnat i. Du har bara hjälp av den under ett enda snurr, men den täcker å andra sidan en hel kolumn så vinstchanserna är mycket goda. Som sig bör utspelar sig vattnets frifallsrunda nere i de outforskade bråddjupen.

Fire Storm – eldens frifallsrunda

I den här frifallsrundan, som utspelar sig på en glödande vulkan, finns en vildsymbol som precis som vattnets vildsymbol kan visa sig på hjul två, tre och fyra och som expanderar. Eldens vildsymbol täcker dock inte en kolumn utan sprider sig istället till de kringliggande symbolerna.

Omdöme

Elements: The Awakening är ett mycket roligt spel som aldrig blir långtråkigt. Att det finns fyra olika unika banor med gratissnurr med olika vildsymboler gör att det alltid händer någon nytt och spännande när man spelar. Det är också dramatiskt att se energimätaren fyllas steg för steg och hoppas på att den ska bli full.

Det märks att NetEntertainment förväntar sig att denna spelautomat ska bli en av deras stora succéer. Mycket stor omsorg har lagts vid att ta fram riktigt snygg grafik, bra ljud och smidiga animationer, något som höjer spelkänslan ytterligare några snäpp.

Snabb info

Speltillverkare:

Netent

Lanserades:

2012

RTP:

96,02

Lägsta kostnad:

20 mynt

Högsta kostnad:

200 mynt

Hjul:

5

Vinstrader:

20

Mynt Värden:

0,01 / 0,02 / 0,05 / 0,10 / 0,20 / 0,50