dead or alive logo
Spela hos Cherry Casino
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Dead or Alive

dead or alive

Dead or Alive är en slotmaskin från NetEntertainment som är berömd för sina höga varians. När erfarna och hängivna high rollers ska lista sina favoriter brukar Dead or Alive alltid hamna högt upp. För nybörjaren kan Dead or Alive dock upplevas som lite seg, för det här är en slot som hellre betalar ut stora vinster sällan än små frekventa vinster.

Det är inte någon växande jackpott som ger Dead or Alive hög varians, utan ett generöst free spins-läge som kan betala ut upp till €54 000. I free spins-läget dubblas alla vinster och man kan få hjälp av vildsymboler som fryser fast. Det finns fem olika vildsymboler under free spins – efterlysningsaffischerna för Jesse James, Billy the Kid, Della Rose, Belle Star och Apache Kid.

Spela Dead or Alive här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Dead or Alive fakta

Dead or Alive är en slotmaskin från NetEntertainment (NetEnt) som lanserades år 2009. Temat för det här spelet är vilda västern, och hjulen pryds av cowboykläder, sheriffens stjärna, efterlysningsaffischer, diverse vapen, etc.

Dead or Alive har vildsymbol, spridningssymbol och ett free spins-läge. I free spins-läget gäller multiplikatorn 2x och kan man få hjälp av en vildsymbol som fryser fast.

Dead or Alive har fem hjul och nio spellinjer. Man får själv välja hur många av de nio spellinjerna man vill satsa pengar på, från en spellinje till nio spellinjer. När man har valt hur många spellinjer som ska aktiveras väljer man hur många mynt som ska satsas per aktiverad spellinjer: 1 mynt, 2 mynt, 3 mynt eller 4 mynt. Det går även att justera myntvärdet. För den som spelar Dead or Alive i valutan euro är lägsta myntvärde €0,01 och högsta myntvärde €0,50.

Lägsta möjliga satsning på Dead or Alive (för den som spelar i euro) är €0,01 x 1 spellinjer x 1 mynt = €0,01 per spelomgång. Högsta möjliga satsning är €0,50 x 9 spellinjer x 4 mynt = €18 per spelomgång.

Dead or Alive har en statistisk återbetalningsgrad på 96,8% över tid. Det finns inte någon växande jackpott. Dead or Alive är en slot med hög varians. Högsta enskilda vinst är 1 500 mynt, men man kan vinna betydligt mer än så på en satsning tack vare free spins-läget.

Detta spelautomat är ett spel med flera vinster. Mer information om Multi-payline slots hittar du här.

Att spela Dead or Alive

Det som gör denna slot spelvärd är:

  • Generöst free spins-läge med multiplikator och sticky wilds
  • Vilda västern-tema
  • Hög varians

Vildsymbol

I grundspelet är efterlysningsaffischen (Wanted – Dead or Alive – Outlaw) en vildsymbol som kan ersätta vilken ordinarie symbol som helst. Däremot kan den inte ersätta spridningssymbolen (de två korslagda revolvrarna).

Ett fullmatat free spins-läge

Spridningssymbolen hos Dead or Alive består av två korslagda revolvrar från den legendariska vapentillverkaren Colt. Det räcker med två spridningssymboler var som helst på hjulen för att vinna mynt, men för att också ta sig till free spins-läget krävs minst tre spridningssymboler.

När du har triggat free spins-läget erhåller du 12 free spins. Under dina free spins dubblas alla dina vinster, och det går att få hjälp av vildsymboler som fryser fast.

Som nämnts ovan är den generella efterlysningsaffisch vildsymbol i grundspelet hos Dead or Alive. I free spins-läget fungerar det annorlunda, och det finns istället fem stycken specifika efterlysningsaffischer som var och en visar upp en viss efterlyst brottsling. Dessa efterlysningsaffischer är vildsymboler som fryser fast. När en efterlysningsaffisch väl har visat sig stannar den på sin plats tills free spins-läget är över.

De fem efterlysningsaffischerna visar upp följande berömda banditer: Billy the Kid, Jesse James, Apache Kid, Della Rose och Belle Star.

Om du lyckas få en efterlysningsaffisch på vart och ett av de fem hjulen belönas du med 5 extra free spins.

Omdöme

Dead or Alive är en slotmaskin som hade premiär redan år 2009 men som fortfarande är mycket populär. En av nycklarna till framgångarna för Dead or Alive är att det är en slot med hög varians som har blivit mycket omtyckt bland hängivna och rutinerade slotsspelare. Att Dead or Alive har hög varians innebär att det är ganska svårt att vinna något, men att man kan få riktigt rejäla vinster när det väl händer. Dead or Alive är inte en slot som passar spelare som tycker att det är väldigt tråkigt när det går många spelomgångar utan en enda vinst. Vill man hellre vinna små vinster ofta är Dead or Alive inte det optimala valet.

Den stora attraktionen med Dead or Alive är free spins-läget, där alla vinster dubblas och man får ge sig ut på jakt efter fem olika banditer vars efterlysningsaffischer fungerar som fastfrusna vildsymboler. Att det dessutom går att erhålla extra free spins under free spins gör ju inte saken sämre. Det är free spins-läget man måste ta sig till för att vinna riktigt stort i Dead or Alive, eftersom den högsta enskilda vinsten bara består av 1 500 mynt vilket ”bara” blir €750 även om man spelar med högsta möjliga myntvärde.

Dead or Alive är en slot som uppskattas av spelare som gärna ägnar sig åt lite längre spelsessioner. Det är bra att se till att man har råd att spela en hel del spelomgångar utan vinst, eftersom det kan ta tid innan man lyckas trigga free spins-läget. Namnet ”Dead or Alive” passar verkligen det här spelet. Lyckas man trigga free spins-läget överlever man, misslyckas man kommer ens bankrulle att torka ut och dö.

För att kunna hålla ut längre kan man dra ned myntvärdet till €0,01 och bara satsa ett mynt per spellinje. Då kostar det inte mer än €0,09 per spelomgång att spela Dead or Alive med samtliga nio spellinjer aktiva.

Snabb info

Speltillverkare:

Netent

Lanserades:

2009

RTP:

96,82

Lägsta kostnad:

€0,01

Högsta kostnad:

€18

Hjul:

5

Vinstrader:

9

Mynt Värden:

€0,01 - €0,50