Burglin bob slot logo

Burglin’ Bob

Speltilverkare:

Micrograming

Lanserades:

2014

RTP:

94 %

Lägsta kostnad:

30 mynt / $0,30

Högsta kostnad:

300 mynt / $30

Hjul:

5

Vinstrader:

30

Mynt Värden:

0,01 / 0,02 / 0,05 / 0,10
burgling bob

Burglin’ Bob är en slot från spelutvecklaren Bluberi Gaming och i detta spel är huvudpersonen är en inbrottstjuv vid namn Bob. Här finns tre olika interaktiva bonusbanor + ett free spins-läge med 2x multiplikator. Du kan få upp till 60 free spins i taget, och det går att trigga nya free spins under free spins. Gillar man detaljrika interaktiva bonusbanor som hänger ihop och för spelet framåt är spelautomaten Burglin’ Bob ett bra val.

Burglin’ Bob fakta

Man spelar alltid med samtliga 30 spellinjer aktiva på Burglin’ Bob. Däremot kan man ställa in myntvärdet (0,01 – 0,10) och välja hur många mynt som ska satsas per spellinje (1-10). Lägsta möjliga satsning för den som spelar i USD är $0,01 x 30 spellinjer x 1 mynt = $0,30 per spelomgång. Högsta möjliga satsning i USD är $0,10 x 30 spellinjer x 10 mynt = $30 per spelomgång.

Exempel på symboler som kan visas på hjulen i den här slotten är vakthunden, inbrottslarmet, kassaskåpet, låset, inbrottsverktygen och inbrottstjuven Bob.

Högsta möjliga enskilda vinst är en fast jackpott på 30 000 mynt.

Burglin’ Bob har vildsymbol, spridningssymbol som kan ge free spins, och tre olika bonusbanor. Under free spins gäller multiplikatorn 2x.

Burglin’ Bob har tagits fram av spelutvecklaren Bluberi Gaming i Kanada. Spelet ingår i Microgamings Quickfire-plattform, och vissa nätcasinon listar därför Burglin’ Bob som ett Microgaming-spel. Microgaming är dock bara ansvariga för själva distributionen av Burglin’ Bob.

Att spela Burglin’ Bob

Det som gör denna slot spelvärd är:

  • Upp till 60 free spins (som kan re-triggas) med 2x-multiplikator
  • Kraftfull vildsymbol (kan ersätta ordinarie symbol eller jackpottsymbol)
  • Bonusbana där Bob stjäl ur kassaskåp
  • Bonusbana där Bob rymmer
  • Bonusbana där Bob bryter sig in i affärer

Fast jackpott

Om du får fem jackpottsymboler på rad på en spellinje när du spelar Burglin’ Bob har du vunnit jackpotten på 30 000 mynt. Med högsta möjliga myntvärde innebär det en vinst på $3 000 för den som spelar i USD.

Jackpotten hos Burglin’ Bob går alltså att vinna redan i grundspelet, man behöver inte ta sig till någon bonusbana för att ha chans att vinna den.

Vakthunden är en vildsymbol

Den arga vakthunden är en vildsymbol som kan ersätta vilken symbol som helst, med undantag för free spins-symboler och bonussymboler. Vakthunden kan alltså ersätta jackpottsymbolen, vilket förstås är mycket positivt.

Spridningssymbol som kan ge free spins

Inbrottslarmet är spridningssymbol i Burglin’ Bob och kan dela ut free spins med multiplikatorn 2x. Inbrottslarmet visar sig endast på hjul 2, 3 och 4, aldrig på första eller femte hjulet. Du behöver få tre inbrottslarm samtidigt för att erhålla free spins. Eftersom inbrottslarmet är en spridningssymbol behöver inbrottslarmen inte rada upp sig på en spellinje för att ge dig free spins.

När du har lyckats trigga free spins får du välja mellan olika hemliga alternativ för att avgöra exakt hur många free spins du ska erhålla. Det finns alltså ett interaktivt moment i utdelningen av free spins. Det går att få upp till 60 stycken free spins, och det är sällan man hamnar under 20 free spins.

Som nämnts ovan gäller multiplikatorn 2x under alla free spins så alla vinnande kombinationer som ger mynt är värda dubbelt så många mynt.

Det går att trigga nya free spins under free spins.

Kassaskåpets bonusbana

Kassaskåpet är en bonussymbol som kan visa sig på vilket hjul som helst när man spelar Burglin’ Bob. Till skillnad från spridningssymbolen är den alltså inte begränsad till några specifika hjul. För att bonusbanan med kassaskåp ska starta behöver du få tre kassaskåp intill varandra. Under denna bonusbana får du välja mellan olika kassaskåp och har chans att vinna upp till 2 000 gånger din ursprungssatsning i grundspelet.

Gatubrunnslockets bonusbana

Om du får gatubrunnslock på hjul nummer ett, tre och fem samtidigt startar rymningsbanan, där inbrottstjuven Bob använder sig av det underjordiska dagvattensystemet för att rymma. Under denna bonusbana får du lyfta på olika brunnslock. Om du hittar tre identiska belopp under locken vinner du det beloppet. Det påminner alltså lite grann om att skrapa en klassisk trisslott.

Högsta vinst i pengar är 18 gånger insatsen, men det finns även en annan vinstmöjlighet – att gå vidare till bonusbanan Smash ’n’ Grab. Man kan inte ta sig till Smash ’n’ Grab direkt från grundspelet, utan man måste komma till rymningsbanan först och har turen på sin sida där så att man går vidare.

Smash ’n’ Grab-bonusbana

Under bonusbanan Smash ’n’ Grab får du hjälpa Bob att bryta sig in i minst fyra olika butiker och stjäla värdefulla saker där. Du kan vinna upp till 100 gånger insatsen.

Omdöme

Burglin’ Bob är en slot där bonusbanorna verkligen är integrerade i spelet i stort. Det finns inte något generiskt lyckohjul eller liknande att snurra på, utan varje bonusbanan är ett äventyr ihop med inbrottstjuven Bob.

I första äventyret gäller det att ta sig in i kassaskåpet, i nästa rymmer Bob genom att använda stadens underjordiska dagvattensystem och i den tredje bonusbanan gör han inbrott i flera olika butiker i skydd av nattens mörker. Det går bara att ta sig till inbrottsbanan via rymningsbanan, vilket gör att spelet känns som ett äventyr som rör sig framåt.

Freespins i bonusspelet

Att Burglin’ Bob dessutom har ett free spins-läge där man kan erhålla upp till 60 free spins i taget med 2x-multilplikator är förstås grädde på moset. Gillar man interaktiva bonusbanor kommer man även att gilla free spins-läget eftersom man där får möjlighet att välja mellan olika alternativ för att avgöra hur många free spins man ska få. En positiv sak med Burglin’ Bob är att det inte är en slot av den typ som lovar runt och håller tunt. ”Upp till 60 free spins” innebär inte ”4 free spins nästan varje gång” utan man brukar normalt få minst 20 free spins och ofta betydligt mer än så. Dessutom går det att trigga nya free spins under free spins.

Burglin’ Bob passar inte spelare som vill ha fokus på grundspelet, och det är inte heller en slot att rekommendera för spelare som är sugna på klassiska enarmade banditer i retrostil. Vill man däremot ha en avancerad videoslot med 3D-känsla och massor av funktioner bör man definitivt ge Burglin’ Bob en chans.

Vinstlinjer och vinstchanser

Värt att tänka på är att man inte får välja hur många spellinjer man ska aktivera när man spelar Burglin’ Bob, så om detta är viktigt för dig bör du hoppa över Burglin’ Bob. Däremot får man justera myntvärde och hur många mynt som ska satsas per spellinje, så man har flexibilitet på de punkterna.

Om målet med ditt spelande är att vinna en enorm jackpott, bli mångmiljonär och dra dig tillbaka till en söderhavsö kan vi inte rekommendera Burglin’ Bob, för även om du lyckas snurra hem den största enskilda vinsten i grundspelet får du bara $3 000, medan högsta bonusvinsten ligger på $60 000. Burglin’ Bob passar den som vill ha ett trevligt tillskott i kassan som ger guldkant, och som helst spelar på spelautomater som betalar ut alla vinstpengar i form av små och medelstora vinster snarare än några få gigantiska jackpottar.

Snabb info

Speltilverkare:

Micrograming

Lanserades:

2014

RTP:

94 %

Lägsta kostnad:

30 mynt / $0,30

Högsta kostnad:

300 mynt / $30

Hjul:

5

Vinstrader:

30

Mynt Värden:

0,01 / 0,02 / 0,05 / 0,10