Snabbpoker

En del av kontantborden på majoriteten av pokerrum utgörs numera av någon form av snabbpoker. Snabbpoker slog igenom på allvar under 2012 och snart hade var och vartannat pokerrum sin egen version av snabbpoker. Detta är en översikt över det utbud i form av snabbpoker som finns på olika pokerrum och vad som skiljer sig åt beroende på var du spelar.

Snabbpoker bygger på att spelets tempo höjs och att man i det närmaste eliminera alla väntetider där du som spelare är inaktiv. Detta kan ske tack vare att du ingår i en större spelarpool och direkt när du kastar din hand förflyttas du till ett annat bord i poolen där du omedelbart delas in i en ny hand. Det kan tyckas som det vore svårt att få denna process att flyta på effektivt nog, fast så länge det är tillräckligt många spelare i en pool fungerar det utmärkt och stunderna där du själv inte deltar i spelet är som bortblåsta.

I övrigt är reglerna helt samma och är du nyfiken att prova på denna slags poker sammanställer vi här en mängd alternativ:

Rush Poker

Rush Poker innebar starten för snabbpoker och det Full Tilt Poker som stod för innovationen. Även att en del så klart var skeptiska till ett delvis helt annorlunda sätt att spela poker skulle det inte dröja länge förrän Rush Poker-poolerna började fyllas.

Pokerrum: Full Tilt Poker

Läs mer om Rush Poker

Zoom Poker

Zoom Poker var den första versionen av snabbpoker som skulle dyka upp efter att Rush Poker inte längre fanns tillgänglig när Full Tilt stängdes ner (dock tillgänglig nu igen). Med världens största trafik och väl genomförd marknadsföring skulle poolerna snabbt fyllas med spelare och idag är det här trafiken är som allra bäst.

Pokerrum: PokerStars

Läs mer om Zoom Poker

Fast Poker

Fast Poker lanserades under våren 2012 och var därmed en av de första versionerna av snabbpoker. Denna gång var det en utomstående mjukvarutillverkare som tagit fram produkten och de första som kunde ta del av den var spelare på Betsson Poker och Unibet Poker.

Pokerrum: Betsafe, Betsson, Unibet

Läs mer om Fast Poker

Blaze Poker

Blaze Poker var nätverkets MPN:s svar på den heta trenden inom onlinepoker och nu fanns även möjligheten att spela snabb poker på spelsajter som NordicBet Poker och Ladbrokes Poker.

Pokerrum: Betway, Ladbrokes, NordicBet

Läs mer om Blaze Poker

Speed Hold’em

Att inte iPoker som världens största pokernätverk skulle erbjuda produkten på modet hade varit förvånande. Mycket riktigt dröjde det inte alltför länge förrän Speed Hold’em dök upp inom nätverkets sajter. På bet365 döptes i stället produkten till Sprint Poker.

Pokerrum: bet365, Everest Poker, Titan Poker, William Hill, Winner Poker

Läs mer om Speed Hold’em

FastForward

Det dröjde förhållandes länge förrän det en gång ledande pokerrummet PartyPoker presenterade sin turboladdade produkt FastForward. PartyPoker har en stor spelartrafik och formatet har därför all potential att fungerar bra i detta pokerrum.

Pokerrum: PartyPoker, bwin

Läs mer om FastForward

Strobe Poker

Sist ut bland alla versioner av snabbpoker är till dags dato Strobe Poker. En sak som talar för Strobe i uppsjön av versioner är att pokerklienten för rummen med Strobe Poker erbjuder 5-max bord i stället för det vanligare 6-max, vilket eventuellt kan locka spelare med förkärlek för bord med färre spelare.

Pokerrum: Betsson, Redbet, RedKings

Läs mer om Strobe Poker