Punto Banco strategi och tips

Punto Banco tillåter bra tre olika satsningar från spelarens sida (Punto, Banco och Egalite) och spelaren kan därefter inte påverka spelet. Detta innebär att spelaren har väldigt lite kontroll och att det inte finns mycket utrymme för olika strategier. Det innebär dock inte att det inte finns något spelaren kan göra för att maximera sina chanser att vinna. Vissa av dessa saker är relaterade till själva spelet och andra till satsningssystem.

Det första man skall tänka på är att alltid spela Banco eftersom bankens statistiska fördel är minst här. Den är lite större för Punto och smått chockerande hög för Egalite – cirka 15 procent!

Det är ingen idé att räkna kort i Punto Banco eftersom man inte kan påverka spelet fortlöpande. Man är därför hänvisad till satsningssystem om man ytterligare vill påverka statistiken i sin favör. Det är dock viktigt att komma ihåg att inget satsningssystem garanterar vinst eller eliminerar risken för förluster då man spelar Punto Banco. Banken kommer vinna i längden oavsett vad man gör.

Undvika att köpa Punto Banco-system online eller ur tidningar. Punto Banco-system marknadsförs inte lika hårt som Blackjack-system, men de förekommer och skall ses med stor skepsis. Oavsett vad reklamen säger finns inga säkra system och du kan hitta gratis information om alla system online utan att behöva betala något för det.

Det finns, trots att inget system ger långsiktiga vinster, system som är bättre än andra och system som är sämre än andra. Bland de riktiga dåliga systemen återfinns Martingalesystemet som bygger på att man dubblar sin insats varje gång man förlorar. Anledningen till att detta system är extra dåligt är att det kräver mycket pengar och risken är hög att man når maxinsatsen för bordet utan att ha hunnit gå plus. När detta sker har man helt plötsligt förlorat mycket pengar utan att kunna fortsätta att höja sina insatser och vinna tillbaka pengarna såsom som systemet är tänkt. Ett annat dåligt system är 1-3-2-6 systemet. Detta system är dåligt då det innebär att du förlorar pengar så länge du inte vinner minst 4 gånger i rad.

Bättre system när man spelar Punto Banco inkluderar Parolisystemet och Parlaysystemet. Parlay-systemet kallas även Let it Ride-systemet. Både Paroli och Parlay är progressivt positiva system som bygger på att man höjer sin insats när man vinner. Båda systemen kräver också att man anpassar dem efter sin personliga budget och sina egna mål genom att bestämma när man ska plocka hem vinsten och om man när man gör detta går tillbaka till grundinsats eller fortsätter med en högre insats tills man förlorar en hand.

Parolisystemet kallas ibland för det omvända Martingalesystemet eftersom man dubblar sin insats efter varje hand man vinner, och sedan går tillbaka till grundinsatsen när man förlorar. Det är viktigt att man bestämmer hur många händer i rad man skall vinna innan man plockar hem pengarna om man använder detta system. Vi rekommenderar normalt tre eller fyra händer. För färre händer än så ger systemet väldigt lite effekt.

Parlaysystemet liknar Parolisystemet men här dubblar man inte insatsen om man vinner utan låter helt enkelt vinsten samt ursprunglig insats utgöra insatsen för nästa omgång. Precis som för Parolisystemet är det viktigt att man bestämmer hur många gånger i rad man vill vinna innan man plockar hem vinsten. Även här är 3-4 gånger lämpligt.

Varken Paroli eller Parlay garanterar vinst eller eliminerar förlustrisken, däremot kan de ses som ett sätt att hantera sin bankrulle och spela mer disciplinerat.