Silent Run

Silent Run är en slotmaskin från NetEntertainment (NetEnt) med premiär i maj 2013. Silent Run har andra världskriget som tema, och särskilt då den del av kriget som utkämpades av ubåtar i Stilla Havet. Bland symbolerna hittar vi torpeder, sjunkbomber, stridsfartyg och liknande.

Silent Run fakta

Speltillverkare: Net Entertainment (NetEnt)
Lanserad år: 2013
Antal hjul: 5
Vinstlinjer: 25
Lägsta möjliga satsning: 1 mynt
Högsta möjliga satsning: 250 mynt
Myntvärden:

Högsta vinsten hos Silent Run är 250 000 mynt.

Att spela Silent Run

Det som gör denna slot spelvärd är:

  • Echo Wild som letar upp fler vildsymboler
  • Echo Bonus Round – en interaktiv bonusbana där du får sänka skepp
  • U-båtsljud som bidrar till den gastkramande stämningen
  • Arkadspelskänsla

Echo Wild

Echo Wild är en vildsymbol som skickar ut ekolodssignaler och därmed kan upptäcka andra vildsymboler som ligger dolda i havet. På så vis kan du få hjälp av många vildsymboler när du spelar Silent Run trots att det bara var en vildsymbol som var synligt vid första anblick.

Echo Bonus Round

Echo Bonus Round är en interaktiv bonusbana där ditt uppdrag är att använda ubåtens undervattenstorpeder för att spränga fiendens skepp. Välj skepp med omsorg, för vissa ger större belöningar än andra. Till din hjälp för att se till att undervattenstorpederna träffar sig mål har du ett kikarsikte inbyggt i ett teleskop så att du kan se över vattenytan från ubåtens kontrollrum.

Varje torped har en multiplikator som multiplicerar belöningen från det skepp den träffar, så hur mycket du vinner beror på både torpeden och det krigsskepp som träffar. För varje träff får du tillgång till torpeder med ännu högre multiplikator. Högsta möjliga multiplikator är 10x.

Omdöme

Silent Run är ett mycket snyggt spel där omsorg har lagts på detaljerna för att skapa en fängslande spelkänsla. Bakgrundsljuden hjälper till exempel till att skapa känslan av att man sitter i en ubåt, och bakgrundsbilden visar ljus som mödosamt skiner ned i det djupa vattnet när man spelar Silent Run.

Den interaktiva bonusbanan Echo Bouns Round känns mer som ett klassiskt arkadspel än som en del av en slotmaskin och vi gissar att den kommer att bli en stor succé bland spelare som gillar interaktiva bonusbanor. Dessutom är det alltid roligt när en spelutvecklare anstränger sig för att skapa en bonusbana som passar ihop med spelets övergripande tema istället för att gå den enkla vägen och kasta in ett generiskt lyckohjul eller liknande.