Retro Galaxy
RTP 96.05%
Lägsta kostnad 2 kr
Högsta kostnad 200 kr
Hjul 5
Vinstrader 243 vinstvägar
Mynt Värden 0,20 - 20,00
Spela Retro Galaxy hos: Videoslots Reklamlänk | 18+ | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

Retro Galaxy

Provspela gratis

Precis som namnet antyder är Retro Galaxy en slot med ett trevligt retro-tema, fast med en modern tappning. Slotten för likt klassikern Starburst tankarna till det färgsprakande 80-talet med sina starka neonfärger. Bortsett från att vara ett snyggt spel rent visuellt bjuder Retro Galaxy från Half Pixel Studios på en rad spännande bonusar som tar din rymdfärd till nya nivåer. Du kan till exempel aktivera free spins, wilds och generösa multiplikatorer. 

Spela Retro Galaxy här

I vår recension av denna färgglada slot nedan hittar du all information du kan tänkas behöva innan du börjar spela. Vi kommer bland annat att gå igenom hur spelet fungerar rent tekniskt och vilka insatser du kan göra. Självklart ska vi även ta en närmare titt på slottens specialfunktioner. 

[related-brands-toplist]

Hur fungerar Retro Galaxy?

I Retro Galaxy spelar du på en traditionell spelplan bestående av 5 hjul och 3 rader symboler. Istället för traditionella vinstlinjer har spelutvecklaren valt att integrera 243 vinstsätt, vilket gör det betydligt enklare att förstå hur man skapar vinster. Det enda du behöver göra är att landa matchande symboler på hjul som ligger intill varandra med start från vänster. 

Om du föredrar att spela med höga insatser kanske Retro Galaxy inte är den optimala spelautomaten för dig. Här sträcker sig insatserna nämligen mellan 2 kronor och 200 kronor per spelomgång. Om du vill reglera insatsen gör du detta med hjälp av knappen under spelplanen till höger om spinnknappen. 

Vad gäller bonusfunktioner bjuder Retro Galaxy först och främst på en klassisk lavinfunktion som tar bort vinnande symboler för att lämna plats åt nya. I samband med varje "lavin" ökar dessutom en multiplikator som kan öka vinstsummorna rejält. Wilds agerar i vanlig ordning ersättare för övriga symboler utom scatters. 

Om du lyckas landa minst 3 scatters aktiverar du free spins-funktionen där du kan få upp till 20 gratissnurr. I detta läge nollställs dessutom inte multiplikatorn som den gör i grundspelet. Samtidigt kan du aktivera betydligt högre multiplikatorer, upp till 15x insatsen. Som en extra bonus kan du återaktivera free spins genom att landa ytterligare scatters. 

Retro Galaxy symboler 

Symbolerna i Retro Galaxy består dels av spelkortssymboler mellan 10 och A - som betalar mindre - och högbetalande symboler i form av exempelvis stjärnor, sjuor, blixtar och BAR-symboler. 

Wilds och scatters är enkla att hålla koll på då de kommer i form av texten "Wilds" och "Free spins". Wilds har tyvärr inget eget värde, men det har däremot scatters som kan betala upp till 100x insatsen vid en kombination bestående av fem symboler. 

Retro Galaxy jackpot 

Retro Galaxy saknar växande jackpot, men har dock en trevlig maxvinst på rejäla 7300x insatsen. Även om maxinsatsen i slotten är relativt låg kan vinsten ändå bli riktigt hög om du har turen på din sida. 

Slutsats 

Om du är ett fan av klassiska slots, både vad gäller tema och funktioner, kommer du förmodligen att gilla Retro Galaxy. Detta är en modern spelautomat med ett snyggt retro-utseende som bjuder på underhållning från början till slut. 

Det enda vi har att anmärka på är den relativt låga maxinsatsen på 200 kronor som kan göra spelet en aning ointressant för riktiga storspelare. Kan man bortse från det är Retro Galaxy helt klart en slot värd att testa, inte minst eftersom du har möjlighet att vinna upp till 7300x insatsen. 

Vart kan jag spela Retro Galaxy?

Retro Galaxy finns ännu inte tillgängligt för spel, men så fort det lanseras kan du se vilka casinon som erbjuder slotten hos oss på Spelaspel.  

Hur många vinstrader har Retro Galaxy?

I Retro Galaxy spelar du med 243 vinstvägar istället för vinstlinjer. Detta innebär att du bara behöver landa matchande symboler på hjul intill varandra för att skapa en vinst. 

Vad är vinstchansen för Retro Galaxy?

Retro Galaxy har en RTP på helt normala 96.05% och en hög volatilitet. 

Flera års erfarenhet inom spelindustrin med ett stort intresse för att skriva. Tipsar gärna om de bästa spelen/matcherna för att hjälpa spelare hitta rätt!

Snabb info

Lanserades:

13 augusti, 2020

RTP:

96.05%

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

200 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

243 vinstvägar

Mynt Värden:

0,20 - 20,00