Piggy Riches
RTP 96.38%
Lägsta kostnad €0,01
Högsta kostnad €75
Hjul 5
Vinstrader 15
Mynt Värden €0,01 / €0,02 / €0,05 / €0,10 / €0,20 / €0,50
Spela Piggy Riches hos: Unibet Reklamlänk | 18+ | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

Piggy Riches

Provspela gratis
piggy riches

Spela Piggy Riches här

  1. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
  2. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

Piggy Riches är en humoristisk slot från NetEnt där två rika grisar står i fokus. Hjulen pryds av alla deras lyxiga föremål, och själva grisarna dyker också upp i form av vildsymbol (Herr Gris) och spridningssymbol (Fru Gris).

Piggy Riches har ett free spins-läge med multiplikator, däremot finns det ingen bonusbana och ingen växande jackpott. Fru Gris kan ge dig en multiplikator på upp till 6x för free spins-läget, medan Herr Gris kan trippla vinster i grundspelet och fungera som en multiplikator på upp till 18x i free spins-läget.

Piggy Riches i mobilen

Piggy Riches finns inte bara tillgängligt för spel i datorn utan även för spel i smartphones och på surfplattor. Piggy Riches var det allra första spel som släpptes i formatet NetEnt Touch 2.0. NetEnt Touch 2.0 är en vidareutveckling av NetEnt Touch, som bland annat innebär att spelet fungerar bra både när man håller mobilen upprätt (porträttläge) och liggande (landskapsläge). Piggy Riches fungerar ihop med både iOS, Android och Windows Mobile.

[related-brands-toplist]

Piggy Riches fakta

Piggy Riches är en femhjulig slot från NetEntertainment (NetEnt) som hade premiär år 2010 och som handlar om två rika grisar som lever ett liv i lyx. Exempel på symboler om förekommer är Herr Gris, Fru Gris, säckar med guld och ädelstenar, kreditkort, en spargris och nycklarna till herrskapets lyxbil. Spelkortssymbolerna 10, J, Q, K och A används också, i olika lyxiga utföranden.

Piggy Riches har en vildsymbol som fungerar som multiplikator, och en spridningssymbol som kan trigga free spins med multiplikator. Det finns ingen bonusbana, men när man har triggat free spins-läget finns ett interaktivt moment.

Piggy Riches har fem hjul och femton spellinjer. Man väljer själv hur många spellinjer man vill satsa på (1-15) och hur många mynt som ska satsas per spellinje (1-10 mynt). Det går också att justera myntvärdet. För den som spelar i valutan euro är tillgängliga myntvärden €0,01 / €0,02 / €0,05 / €0,10 / €0,20 / €0,50.

Lägsta möjliga satsning för den som spelar Piggy Riches i valutan euro är €0,01 x 1 spellinje x 1 mynt = €0,01 per spelomgång. Högsta möjliga satsning är €0,50 x 15 spellinjer x 10 mynt = €75 per spelomgång.

Det går att vinna upp till 360 000 mynt på en satsning på Piggy Riches, vilket med högsta myntvädet i euro innebär en vinst på €180 000. Det finns inte någon växande jackpott.

Den statistiska utbetalningsgraden för Piggy Riches ligger på 96,1% över tid.

Att spela Piggy Riches

Det som gör denna slot spelvärd är:

  • Vildsymbol som är multiplikator
  • Free spins-läge med multiplikator
  • Vinn upp till €180 000 på en satsning
  • Charmigt och humoristiskt tema

Vildsymbol

Det är Herr Gris som är vildsymbol hos Piggy Riches. Han kan ersätta vilken symbol som helst utom Fru Gris (hon är spridningssymbol).

När Herr Gris hjälper till att bilda en vinnande kombination i egenskap av vildsymbol fungerar han även som en 3x-multiplikator för vinsten.

I free spins-läget är Herr Gris multiplikatorförmåga förstärkt och han är kapabel att fungera som multiplikator på upp till 18x för vinnande kombinationer som innehåller vildsymbolen.

Spridningssymbol som ger free spins

Fru Gris är spridningssymbol i Piggy Riches. Så snart man får minst två stycken Fru Gris (var som helst på hjulen) belönas man med mynt.

För att trigga free spins-läget måste du få minst tre stycken Fru Gris, var som helst på hjulen. När så har skett, klicka på någon av spridningssymbolerna för att avgöra hur många free spins du ska få och vilken multiplikator du ska få hjälp av. Högsta antal free spins är 28 stycken, högsta möjliga multiplikator är 6x.

Det går att erhålla nya free spins under free spins. Det räcker med att en enda Fru Gris visar sig under free spins för att man ska belönas med nya free spins.

Som nämnts ovan innebär free spins-läget inte bara att man får multiplikator av Fru Gris när free spins-läget inleds, utan vildsymbolen Herr Gris förvandlas också till en mer kraftfull multiplikator än vad han är i grundspelet. Herr Gris multiplicerar dock endast vinster för de kombinationer där han ingår som vildsymbol.

Omdöme

Piggy Riches har hunnit bli några år nu, men är fortfarande en väldigt populär slot bland de svenska nätspelarna. Spelet har medelhög varians och det finns inte någon växande jackpott. Lyckas man ta sig till free spins-läget kan vinsterna bli riktigt ordentliga, särskilt när man får hjälp av både Fru Gris-multiplikatorn och Herr Gris-multiplikatorn. Högsta möjliga vinst på en satsning är €180 000 vilket i skrivande stund motsvarar strax under 1,7 miljoner kronor.

Nu för tiden har det blivit allt vanligare med slots där man är tvingad att satsa på samtliga spellinjer i varje spelomgång, men så är inte fallet hos Piggy Riches. När man spelar Piggy Riches får man själv välja exakt hur många spellinjer man vill satsa på, och man kan även justera myntvärde och antal mynt som ska satsas per aktiverad spellinje. Detta innebär en hög grad av flexibilitet som uppskattas av många spelare.

Piggy Riches har inte någon bonusbana, det finns dock ett interaktivt moment av pick 'n click-typ som inträffar när man precis har triggat free spins-läget. Man får välja att klicka på någon av spridningssymbolerna och se hur många free spins och vilken multiplikator den döljer. Vill man ha mer avancerad interaktivitet och separat bonusbana är Piggy Riches inte ett bra val.

Snabb info

Speltillverkare:

Netent

Lanserades:

2010

RTP:

96.38%

Lägsta kostnad:

€0,01

Högsta kostnad:

€75

Hjul:

5

Vinstrader:

15

Mynt Värden:

€0,01 / €0,02 / €0,05 / €0,10 / €0,20 / €0,50