Jokerizer Slots logo
Spela hos Storspelare
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Jokerizer

jokerizer slotmaskin

Jokerizer är en slot med två olika spellägen; dels ett grundläge och dels ett specialläge (Jokerizer Mode) där man gör större satsningar. I specialläget ligger den statistiska utbetalningsgraden på imponerande 101,6 procent!

Varje gång man vinner något i grundläget på Jokerizer får man möjlighet att gå vidare till Jokerizer Mode och satsa sin vinst där, men det är helt frivilligt – vill man stanna i grundspelet kan man göra det.

Jokerizer kommer från spelutvecklaren Yggdrasil och använder sig av klassiska spelsymboler som frukter, klockor och sjuor. Det finns varken vildsymbol, free spins-läge eller interaktiv bonusbana.

Jokerizer fakta

Jokerizer är en slot som kommer från den svenska spelutvecklaren Yggdrasil och som lanserades i slutet av år 2013. Den använder sig av klassiska spelsymboler: joker, sjua, klocka, stjärna, druvor, körsbär och citron. Hjulen är placerade på ett nöjesfält.

Jokerizer har en spridningssymbol som kan ge mysterievinster. Det finns inte någon vildsymbol eller annan specialsymbol utöver spridningssymbolen. Det går inte att trigga något free spins-läge eller någon interaktiv bonusbana. När man vinner något på Jokerizer kan man välja att satsa vinster i specialläget Jokerizer Mode.

Jokerizer har fem hjul och tio spellinjer. De tio spellinjerna är alltid aktiva, man kan alltså inte välja att spela på färre än tio spellinjer. Hälften av linjerna betalar från vänster till höger, den andra hälften från höger till vänster. Man kan inte satsa mer än ett mynt per spellinje. Det fem olika myntvärden att välja mellan, från €0,10 till €2.

Lägsta möjliga satsning är följaktligen €0,10 x 10 spellinjer x 1 mynt = €1 per spelomgång. Högsta möjliga satsning på Jokerizer är €2 x 10 spellinjer x 1 mynt = €20 per spelomgång.

Högsta ordinarie vinst är 400 mynt, medan högsta möjliga mysterievinst är 6 000 mynt. Med högsta myntvärdet €2 är 6 000 mynt värda €12 000 totalt. Jokerizer har inte någon växande jackpott.

Den statistiska utbetalningsgraden för Jokerizer är 98,8 procent. I Jokerizer Mode är utbetalningsgraden 106,1 procent och för att kompensera för detta är utbetalningsgraden lägre i grundspelet, så att snittet hamnar på 98,0 procent.

Att spela Jokerizer

Det som gör denna slot spelvärd är:

  1. Jokerizer Mode med statistisk utbetalningsgrad på 101,6%
  2. Enkel retroslot utan avancerade symboler
  3. Mysterievinster på upp till 6 000 mynt

Spridningssymbol som kan ge mysterievinst

Den enda specialsymbolen hos Jokerizer är jokern. Så snart man får minst tre jokrar belönas man med en mysterievinst på minst 1 000 mynt och max 6 000 mynt. Om de tre jokrarna radar upp sig intill varandra horisontellt eller diagonalt är man garanterad högsta möjliga mysterievinst (d v s 6 000 mynt).

I Jokerizer Mode är det enklare än normalt att vinna en mysterievinst, det krävs nämligen bara två jokrar för att vinna minst 20 mynt och max 6 000 mynt.

Jokern kan endast visa sig på hjul nummer två, tre och fyra. Detta gäller både i grundspelet och i Jokerizer Mode.

Jokerizer Mode

När man vinner något i grundspelet när man spelar Jokerizer får man välja mellan två olika alternativ:

  • Ta emot vinsten och fortsätta spela i grundspelet.
  • Gå vidare till Jokerizer Mode och satsa vinsten där.

I Jokerizer Mode satsar man alltid 20 mynt per spelomgång.

Som nämnts ovan ligger den statistiska utbetalningsgraden för Jokerizer Mode på 101,6% men det gäller förstås bara över tid och säger inte mycket om hur det kommer att gå i en enskild omgång av Jokerizer Mode.

När man befinner sig i Jokerizer Mode räcker det med två jokrar var som helst på hjulen för att man ska belönas med minst 20 mynt och max 6 000 mynt.

Jokerizer Mode kan avslutas på två olika vis:

  • Du väljer att avsluta Jokerizer Mode och anger detta genom att trycka på knappen Collect.
  • Du vinner en mysterievinst som består av minst 1 000 mynt.

Omdöme

Jokerizer är en intressant kombination av retroslot och modern videoslot. Den använder sig av klassiska spelsymboler och har vare sig vildsymbol, free spins-läge eller interaktiv bonusbana. Man kan inte välja hur många spellinjer som ska aktiveras och man kan bara satsa ett mynt per spellinje. Å andra sidan finns specialläget Jokerizer Mode, plus en spridningssymbol som delar ut mysterievinster. Om man gillar den här kontrasterande kombinationen av stramhet på vissa fronter och överdåd på andra är Jokerizer ett bra val.

Jokerizer kan definitivt rekommenderas för personer som gillar NetEntertainments populära slot Jackpot 6000, för de båda spelen är nästan opassande lika varandra. De har båda ett specialläge där man kan göra större satsningar är normalt, och i båda spelen krävs en vinst i grundspelet för att man ska kunna ta sig till detta specialläge. Väl på plats i specialläget räcker det med två jokrar för att vinna en mysterievinst. Jokerizer saknar dock funktionen kvitt-eller-dubbelt som man kan välja att använda sig av i Joker6000.

Värt att tänka på innan man börjar spela Jokerizer att lägsta möjliga satsning per spelomgång är €1. Det är alltså en slot som kan tömma ens spelkassa tämligen fort om man inte har turen på sin sida. Vill man kunna göra små satsningar är Jackpot 6000 ett bättre val eftersom man där kan välja att satsa ett mynt värt €0,10 på en enda spellinje och därmed bara riskera €0,10 per spelomgång.

Snabb info

Speltillverkare:

Yggdrasil

Lanserades:

2013

RTP:

98%

Lägsta kostnad:

€1

Högsta kostnad:

€20

Hjul:

5

Vinstrader:

10

Mynt Värden:

€0,10 / €0,20 / €0,50 / €1 / €2