Invisible man slot logo

The Invisible Man

Speltilverkare:

Netent

Lanserades:

2014

RTP:

96.30 %

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

1000 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

20

Mynt Värden:

0,10, 0,20, 0,50, 1 kr, 2 kr, 5
The Invisible Man Spelaspel

The Invisible Man är en spelautomat med fem hjul och 20 fasta vinstlinjer utvecklad av svenska Net Entertainment. Spelet bygger på en förlaga i form av en film från 1933 (ursprungligen en roman av H.G. Wells) som är en skräckhistoria som handlar om en osynlig man som använder sin förmåga för ondskefulla syften. Spelet är utvecklat i nära samarbete med Universal, som är bolaget som äger rättigheterna till filmen.

The Invisible Man har en grafik som kombinerar det svartvita från 1933 års film med moderna designelement. Dessutom har Net Entertainment lagt till några snygga detaljer i Art Deco-stil. Resultatet blir en milstolpe inom slotsdesign. Ljudet ger en smått hypnotisk känsla och spelkänslan som helhet är unik. NetEnt har ansträngt sig även när det gäller funktionerna. I The Invisible Man finns både speciella vildsymboler, ett bonusläge med gratissnurr och en bonusrunda som kan bestå av antingen extra gratissnurr eller ett bonusspel.

Automaten finns att spela både på datorn och på mobilen/surfplattan.

Fakta om The Invisible Man

The Invisible Man lanserades i december 2014 och det är svenska Net Entertainment som står bakom skapelsen. Temat är filmen The Invisible Man som hade premiär 1933.

Denna automat har jokerfunktionen walking wilds, en free spins-runda, en extra free spins-runda och ett bonusspel. Någon scattersymbol har spelet emellertid inte.

Hjulställningen består av fem hjul och tre rader. De totalt 20 vinstlinjerna är alla fasta och därmed alltid i spel. Insatsnivåerna är 10 och de myntvärden du har att välja mellan är 0,10, 0,20, 0,50, 1 kr, 2 kr samt 5 kr. Minsta möjliga insats per snurr är 2 kr medan högsta insats är 1000 kr.

Den högsta vinsten i The Invisible Man är 200 000 mynt. Någon ständigt växande jackpott kan spelet inte ståta med.

Att spela The Invisible Man

Det som gör The Invisible Man spelvärd är:

  1. Retrografiken som är både vacker och mystisk
  2. Spännande ny funktion i form
  3. Bonusfunktioner som kopplar i varandra
  4. Bygger på en filmförlaga

Walking Wilds

The Invisible Man har en speciell typ av vildsymbol som vandrar över hjulen. Det är samma typ av symbol som återfinns i Jack and the Beanstalk, men det finns en avgörande skillnad. I The Invisible Man finns nämligen två walking wilds, nämligen ”Police Wild” och ”Griffin Wild”.

Police Wild föreställer en polisman med en batong i högsta hugg. När denna symbol hamnar på hjul 1 räknas först eventuella vinster ihop. Därefter flyttar sig symbolen ett steg till höger. Samtidigt snurrar hjulen igen som vanligt, detta utan att du behöver betala för en ny spelomgång. Den vildsymbolen fortsätter sin vandring och ger ytterligare omsnurr tills dess att den lämnar det femte hjulen. Griffin Wild-symbolen, som föreställer den osynlige mannen Jack Griffin, har samma roll, med den skillnaden att den startar sin resa på hjul 5.

Scatters

The Invisible Man har ingen separat scatter. Free spins-rundan aktiveras i stället av de vandrande vildsymbolerna.

Free spins

De två walking wild-symbolerna kan befinna sig på skärmen samtidigt och om de skulle kollidera med varandra aktiveras spelets free spins-funktion. Belöningen uppgår alltid till 10 free spins. Om du skulle få en ytterligare kollision på hjulen i free spins-funktionen aktiveras 4 extra gratissnurr. I free spins-funktionen finns inga begränsningar vad gäller på vilka hjul Police Wild respektive Griffin Wild kan hamna, vilket ger större chanser att aktivera ytterligare spins.

Bonusmätare

I free spins-funktionen visas två bonusmätare till vänster respektive till höger ovanför hjulen. Den ena har titeln ”Bonus Game” medan den andra benämns ”Police Spins”. När en Griffin Wild hamnar på hjulen fylls en plats på Bonus Game-mätaren och när en Police Wild dyker upp fylls en plats på Police Spins-mätaren. I det fall en av mätarna fylls under free spins-funktionen aktiveras en ytterligare bonus när gratissnurren är färdigspelade.

Police Spins

Bonusfunktionen Police Spins är en tempofylld historia där brinnande vildsymboler spelar huvudrollen. Inför vart och ett av de tre snurr du får spela kommer fem stycken vildsymboler att visas på slumpmässiga positioner på hjulen.

Griffin’s Rage Bonus

Bonusfunktionen Griffin’s Rage Bonus är en mer lågmäld funktion som fungerar som ett peka och klicka-spel i bästa äventyrsanda. Klicka på objekt utspridda på tre platser för att vinna mynt och multiplikatorer.

Omdöme

The Invisible Man är välgjord in i minsta detalj och vi kan inte klaga på vare sig grafik, musik, ljudeffekter eller genomförandet av temat i allmänhet. Temat och designen kanske dock inte passar alla som hand i handske. Det krävs att du uppskattar mystiken för att denna automat ska bjuda dig på spelglädje.

Det faktum att högsta vinsten är 200 000 mynt skvallrar lite om variansen i spelet. Normalt kan du räkna med att det kan gå ett tag mellan vinstsnurren. Huvudspelet kan upplevas som lite tempofattigt emellanåt, även om du har turen att få vildsymboler lite då och då. När du lyckas aktivera free spins-funktionen och sedan eventuellt får gå vidare till en av de två ytterligare bonusfunktionerna finns alla chanser att vinsterna blir av det större slaget.

Snabb info

Speltilverkare:

Netent

Lanserades:

2014

RTP:

96.30 %

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

1000 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

20

Mynt Värden:

0,10, 0,20, 0,50, 1 kr, 2 kr, 5