Hot as Hades logo

Hot as Hades

Speltilverkare:

Micrograming

Lanserades:

juli 2015

RTP:

96.75%

Lägsta kostnad:

0.20 euro

Högsta kostnad:

50 euro

Hjul:

5

Vinstrader:

20 fasta

Mynt Värden:

0.01, 0.02, 0.05, 0.10
Hot as Hades

Hot as Hades från Microgaming lanserades i juli 2015 och spelet blev direkt en stor hit på nätcasinon med mjukvara från denna speltillverkare. Det är inte så konstigt egentligen eftersom Hot as Hades är en av de mest bonusspäckade och även mest humoristiska videospelautomater vi någonsin har recenserat. Microgamings spelmakare har helt enkelt kastat in allt de har i denna videoslot som kretsar kring dödsguden Hades öden och äventyr.

I absolut fokus i Hot as Hades är en bonusrunda i fem steg där Hades försöker att återföra en mystisk kristallskalle till sitt dödsrike. Bonusrundan är utformad som ett äventyr där du först bjuds på cinematiska klipp av högsta kvalitet och sedan får möta några av den grekiska mytologins mest kända karaktärer, däribland Zeus och Medusa. I tillägg finns en free spins-funktion, vildsymboler, scatters… listan kan göras lång. Läs mer om Hot as Hades i vår recension här nedan.

Fakta om Hot as Hades

Hot as Hades berättar en lite alternativ historia om Hades, Zeus, Poseidon och de andra gudarna från den grekiska antiken. Till exempel är spelets huvudperson Hades, som i myterna är en dyster och morbid härskare över dödsriket, en jovialisk figur som inte drar sig för att hitta på roliga upptåg. Vem visste till exempel att Hades var en fena på att jonglera?

Hjulställningen i Hot as Hades är placerad vid floden Styx i dödsriket och bakom hjulen tornar förgörande eldflammor upp sig. Hades själv rör sig fram och tillbaka bakom, framför och vid sidan av hjulen och detsamma gör hans hund Cerberus, du vet hunden med tre huvuden.

Hot as Hades har en ganska så klassisk hjulställning. Spelet är en femhjulsslot med 20 vinstlinjer. Att Microgaming har stoppat i fasta vinstlinjer i stället för att använda hjulfunktionen ”243 sätt att vinna” är lite otippat, men skälet är kanske att det inte ska gå inflation i denna för Microgaming så vanliga hjulfunktion. De myntvalörer du väljer mellan är 0.01, 0.02, 0.05 samt 0.10 euro. Det är inte så många, men i gengäld kan du ange hela 25 olika insatsnivåer. Drar du ner alla parametrar till ett minimum spelar du för 0.20 euro per snurr. Gör du raka motsatsen blir 50 euro din insats per spelomgång.

Vid en snabbkik i spelreglerna ser vi att högsta möjliga vinst i Hot as Hades är 100 000 mynt. Utifrån hur myntvalörerna ser ut är det klart att maxvinsterna kanske inte blir så enorma när du spelar på Hot as Hades. Samtidigt vinner du relativt ofta. Av det drar vi slutsatsen att Hot as Hades är en slot med relativt låg risk (låg varians). Återbetalningen enligt den uppgift om RTP som Microgaming anger är massiva 97%.

Att spela Hot as Hades

Hot as Hades har många fördelar, här är några av de främsta:

  1. Roliga bonusfunktioner med den femdelade bonusrundan
  2. Festligt tema
  3. Funkar på datorn och mobil

Vildsymboler

Det finns en vildsymbol i Hot as Hades och den ersätter alla vanliga symboler och dubblar dessutom alla vinster. Vildsymbolen föreställer spelets logotype.

Scatters

Scattersymbolen i Hot as Hades föreställer den mystiska kristallhjälmen och den har till uppgift att aktivera just bonusrundan där du ska försöka hitta hjälmen. Dessutom ger scattern en ganska skaplig kontantvinst.

Jakten på kristallhjälmen

Tydligen är det någon som har snott åt sig Hades kristallhjälm och i en mycket speciell bonusrunda får du följa med Hades på episka äventyr i den grekiska antiken för att leta rätt på den. Med lite tur får du besöka alla fem stopp på resan och spela hem kontantvinster på vart och ett av dessa. Alla fem delar i bonusrundan Jakten på kristallhjälmen består av ett peka och klicka-spel.

På den första anhalten ska du göra ditt val bland fem krukor. Träffar du en kontantvinst och undviker att få en nitlott får du sedan gå vidare till att göra ett besök hos mytomspunna Medusa. Här ska du klicka på dörrar i Medusas trädgård. Resan går sedan vidare via Poseidon och Zeus fram till en skattkammare. Det är här kristallhjälmen finns. Träffar du just den med ditt klick tar du hem riktigt stora vinster, men du kan vara säker på att få en skaplig belöning även om du gissar fel.

Superläget

När som helst i huvudspelet kan du ha turen att aktivera bonusfunktionen ”Superläge”. Det är faktiskt en ganska ”super” funktion i och med att du belönas med free spins som spelas med låsta vildsymboler.

Omdöme

Hot as Hades är en slot som imponerar på alla plan och det är inte konstigt att Microgaming själva ser spelet som nummer ett bland alla titlar släppta under 2015. Temat är mycket väl utvecklat både grafiskt och ljudmässigt och sedan har vi det klart omfattande batteriet av bonusfunktioner. Det är klart att spelandet kan bli lite långtråkigt om det går mycket långt mellan det att du aktiverar antingen superläget eller bonusrundan Jakten på kristallhjälmen, men samtidigt går det inte många snurr mellan vinsterna i huvudspelet.

Hot as Hades passar dig som tycker om slots med en gedigen historia och som gärna spelar på spelautomater som bjuder på en del humor. Hot as Hades är i vår mening en verklig pärla och vi anser att alla slotsälskare borde ta spelet för en snurr eller två.

Snabb info

Speltilverkare:

Micrograming

Lanserades:

juli 2015

RTP:

96.75%

Lägsta kostnad:

0.20 euro

Högsta kostnad:

50 euro

Hjul:

5

Vinstrader:

20 fasta

Mynt Värden:

0.01, 0.02, 0.05, 0.10