Fruit Warp Logo
Spela hos Videoslots
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Fruit Warp

fruit warp spelautomat

Fruit Warp är en annorlunda slot som varken har hjul eller spellinjer. Inte heller ramlar symbolerna ned i prydliga staplar som hos till exempel Gonzo’s Quest. När man spelar Fruit Warp svävar symbolerna istället omkring i en tyngdlös miljö på skärmen och det räcker att få tre frukter eller bär av samma sort var som helst på skärmen för att vinna något.

Slotten Fruit Warp är en fruit slot som lanserades av speltillverkaren Thunderkick år 2014 och har två specialfunktioner: portaler och fruktläge med warpmätare. Det finns ingen vildsymbol eller spridningssymbol, däremot går det att få hjälp av multiplikatorer i fruktläget.

Fakta om Fruit Warp

Fruit Warp är en spelautomat från Thunderkick som utmärker sig genom att varken ha hjul eller spellinjer. Den hade premiär år 2014 och har frukt och bär i tyngdlöshet som tema. Exempel på frukt och bör som förekommer som symboler är plommon, jordgubbe, körsbär, vindruvor, apelsin, kiwano, stjärnfrukt och pitaya.

Fruit Warp har inte någon vildsymbol, och eftersom det inte finns några spellinjer är frågan om spridningssymbolers vara eller icke vara överflödig. Istället finns här en portalfunktion (re-spin) och ett fruktläge (free spin med chans till multiplikator). Det finns inte någon bonusbana på separat skärm och ingen interaktivitet.

För att vinna något när man spelar Fruit Warp behöver man få minst tre identiska frukter eller bär var som helst på skärmen. Det går att erhålla flera vinster på samma gång. Exempel: Om du får tre jordgubbar och tre stjärnfrukter vinner du två vinster.

När man spelar Fruit Warp anger man hur mycket man vill satsa totalt på spelomgången och det är den ända inställning man göra vad gäller satsningen. Eftersom det inte finns några spellinjer kan man inte välja hur många spellinjer som ska aktiveras och hur många mynt som ska satsas per spellinje. Fruit Warp inte heller några mynt att ställa in värdet på.

Högsta möjliga enskilda vinst på Fruit Warp är €21 600. Det går att vinna mer än så på en satsning, eftersom man kan vinna flera vinster samtidigt, och dessutom få hjälp av portaler och fruktläget.

Fruit Warp har inte någon växande jackpott.

Den statistiska utbetalningsgraden för Fruit Warp är 97 procent.

Att spela Fruit Warp

Det som gör denna slot spelvärd är:

  1. Annorlunda upplägg utan hjul och spellinjer
  2. Portaler
  3. Fruktläge
  4. 97% statistisk återbetalningsgrad över tid

Portaler

Om du får fyra identiska bär eller frukter, till exempel fyra jordgubbar eller fyra bananer, öppnas portaler vid de övriga symbolerna. Nya symboler strömmar in genom portalerna och ersätter de gamla (dock ej de fyra identiska) så att man får chans att bättra på sin vinnande kombination.

Portalfunktionen hos Fruit Warp fungerar ungefär på samma vis som funktionen frys + re spin eftersom de gör att en vinnande kombination stannar kvar på skärmen samtidigt som övriga symboler byts ut. Har man till exempel spelat Winter Berries från Yggdrasil tidigare kommer man att känna igen den grundläggande mekanismen.

Fruktläge

Om du får fem identiska bär eller frukter på skärmen när du spelar Fruit Warp startar fruktläget. Varje identisk symbol fyller på warpmätaren, och när man når fram till vissa nivåer i warpmätaren får man belöningar. Belöningen är antingen en dynamisk multiplikator eller ett extraliv.

Extraliv är praktiska att ha eftersom de gör det möjligt att fortsätta spela i fruktläget trots att ingen av de nya symbolerna matchar fruktlägets symbol. Extraliv symboliseras av ett hjärta i warpmätaren.

En dynamisk multiplikator blir värd mer och mer för varje vinst, tills den slutligen aktiveras. Multiplikatorökningen beror på antalet symboler i en vinst. När den dynamiska multiplikatorn aktiveras blir värdet låst och kan inte öka mer.

Omdöme

Fruit Warp är en slot som skiljer sig från de flesta andra slots och det kan kännas lite rörigt i början innan man har fått koll på hur allting egentligen fungerar. Ett tips är att provspela ett tag för låtsaspengar för att få in känslan och sedan gå över till spel för riktiga pengar. När man väl har kommit in i spelet är Fruit Warp en riktigt rolig slot med underhållande funktioner.

Fruit Warp är en härlig nyhet för alla spelare som bryr sig om den statistiska utbetalningsgraden och vill spela på slots där den är så hög som möjligt. Den statistiska återbetalningsgraden hos Fruit Warp ligger på konkurrenskraftiga 97% vilket innebär att för varje 100 kronor som matas in återbetalas 97 kronor till spelarna i form av vinster över tid. Det säger förstås inte någonting om hur det kommer att gå under en enskild spelsession, men det innebär ändå att Fruit Warp rent statistisk är en av de generösaste slotmaskinerna.

När vi provspelade Fruit Warp upplevde vi det som en slot med hög varians, och vårt tips är därför att man bör göra sig redo för att uppleva en hel del vinstlösa spelomgångar i väntan på större vinster. Nyckeln till att vinna rejält på Fruit Warp är att få hjälp av portaler och fruktläget. Om man föredrar spel där man vinner lite men ofta, och det både i grundspelet och i olika bonuslägen, är Fruit Warp inte ett bra val.

Sist men inte minst är Fruit Warp en väldigt snygg slot med imponerande 3D-effekter och vi gillar verkligen att Thunderkick har vågat göra något annorlunda och oväntat. Det finns ett så enormt stort utbud av femhjuliga slots med 25 spellinjer, vildsymbol och spridningssymbol som kan trigga free spins att det är underbart när någon vågar släppa sargen och erbjuda någonting annorlunda som omväxling. Vill man prova på en slot som skiljer sig från mängden bör man absolut ge Fruit Warp en chans.

Snabb info

Speltillverkare:

Thunderkick

Lanserades:

2014

RTP:

97%

Lägsta kostnad:

€0,10

Högsta kostnad:

€100

Hjul:

-

Vinstrader:

-

Mynt Värden:

€0,10 / €0,20 / €0,50 / €1 / €1,50 / €2 / €3 / €5 / €7,50 / €10 / €20 / €50 / €75 / €100