fotball star logo

Football Star

Speltillverkare:

Micrograming

Lanserades:

2014

RTP:

96,42%

Lägsta kostnad:

$0,50

Högsta kostnad:

$50

Hjul:

5

Vinstrader:

50 spellinjer

Mynt Värden:

$0,01 / $0,02 / $0,05 / $0,10
football star

Football Star är en slot från Microgaming som släpptes strax innan fotbolls-VM 2014 satte igång i Brasilien. Här finns spridningssymbol, expanderande vildsymbol och free spins-läge med lavinfunktion.

Innan spelet sätter igång får man välja ut vilket fotbollslag man vill heja på, samt vilka lag som ska möta varandra. De utvalda lagens stjärnspelare kommer att användas som symboler på hjulen. Första lagets symboler är aktiva från vänster till höger, medan andra lagets symboler räknas från höger till vänster.

Spela Football Star här

 • Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. min. insättning 100 kr. 10x omsättningskrav. bonusen är giltig i 60 dagar.
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
 • Fakta om Football Star

  Football Star har förstås fotboll som tema och de fem hjulen är placerade inne i en fotbollsarena. Exempel på symboler som används är fotbollen, fotbollsskor, fotbollsdomare, fotbollsplan, fotbollströja och diverse fotbollsspelare. Innan du börjar spela får du välja vilka lag som ska möta varandra, och stjärnspelare från dessa två lag kan dyka upp som symboler på hjulen.

  Football star har en flygande fotboll som spridningssymbol, medan spelets logga är vildsymbol. Spridningssymbolen kan trigga free spins-läget där en lavinfunktion är aktiv.

  De myntvärden som finns tillgängliga för den som spelar Football Star i USD är $0,10 / $0,02 / $0,05 / $0,10. Man får inte välja hur många spellinjer man aktiverar utan man spelar alltid på samtliga 50 spellinjer och kan vinna på 243 olika vis. Däremot får man välja hur många mynt som ska satsas per spellinjer, från 1 mynt till 10 mynt.

  Lägsta möjliga satsning på Football Star blir därmed $0,01 x 1 mynt x 50 spellinjer = $0,50 per spelomgång. Högsta möjliga satsning blir $0,10 x 10 mynt x 50 spellinjer = $50 per spelomgång.

  Football Star har inte någon växande jackpott.

  Att spela Football Star

  Det som gör denna slot spelvärd är:

  1. Striking Wild
  2. Free spins-läge med lavinfunktion och multiplikator
  3. Välj ditt favoritlag
  4. Livligt, färggrant och festligt fotbollstema

  Vildsymbol

  Spelets logga är vild när man spelar Football Star.

  Striking Wild

  Striking Wild är en funktion som gör att ett hjul blir helt fyllt av vildsymboler, samtidigt som en snygg animation visas. Striking Wild kan inträffa när som helst. Om det inte bildas någon vinnande kombination trots att ett helt hjul är vilt kommer övriga hjul att snurra om gratis, gång på gång, ända tills du får någon vinst. När man har triggat Striking Wild är man alltså garanterad en vinst.

  Striking Wild kan bara inträffa för andra, tredje och fjärde hjulet, aldrig för första eller femte hjulet.

  Free spins-läge

  Den flygande fotbollen är spridningssymbol hos Football Star.

  • Tre spridningssymboler ger dig 15 free spins.
  • Fyra spridningssymboler ger dig 20 free spins.
  • Fem spridningssymboler ger dig 25 free spins.

  Under free spins är funktionen Rolling Reels aktiv. Du kan läsa mer om Rolling Reels här nedanför.

  Tyvärr går det inte att trigga nya free spins under free spins.

  Rolling Reels

  Rolling Reels innebär att de symboler som ingår i en vinnande kombination försvinner, så att nya symboler kan dyka upp på hjulen. Om en ny vinnande kombination bildas upprepas proceduren, vilket innebär att man kan vinna gång på gång utan att behöva göra någon ny insats. För varje nytt omsnurr i följd ökar dessutom en multiplikator med ett steg, vilket gör vinsterna mer och mer värdefulla. Högsta möjliga multiplikator är 10x.

  (Hos konkurrenten NetEnt går den här typen av funktion under namnet lavinfunktion / avalanche.)

  Omdöme

  Football Star är ett roligt spel, särskilt för den som gillar fotboll. Att man får välja vilket lag man ska heja på och vilka lag som ska spela match gör att man sugs in i stämningen på arenan. Vi gissar att Football Star precis som många andra slots och skraplotter med fotbollstema kommer att uppleva ett uppsving i spelarstatistiken varje gång det är något större fotbollsevenemang på gång, och sedan se en minskning av trafiken igen när den värsta fotbollsfebern har lagt sig.

  Football Star har inte något bonusspel, men det är inte direkt något man saknar eftersom det finns interaktivitet inbakat i väljandet av lag samt ett free spins-läge fulladdat med funktioner.

  Football Star har inte bara många olika funktioner utan är också generös med mängden animationer, så om man inte gillar den typen av slots bör man undvika Football Star.

  Det finns inte någon växnade jackpott att hoppas på när man spelar Football Star, men Wild Strike och free spins-läget med Rolling Reels (lavinfunktion med multiplikator) gör att man kan vinna riktigt stora belopp på en satsning om man har turen på sin sida.

  Snabb info

  Speltillverkare:

  Micrograming

  Lanserades:

  2014

  RTP:

  96,42%

  Lägsta kostnad:

  $0,50

  Högsta kostnad:

  $50

  Hjul:

  5

  Vinstrader:

  50 spellinjer

  Mynt Värden:

  $0,01 / $0,02 / $0,05 / $0,10