Esqueleto Explosivo logo
Spela hos Paf
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Esqueleto Explosivo

esqueleto explosivo

Esqueleto Explosivo är en slot från speltillverkaren Thunderkick som inte har några snurrande hjul. Istället är det dödskallar som faller ned över skärmen när man spelar. Dödskallarna landar på fem skelett, som tillsammans utgör ett mariachiband som uppträder i en mexikansk stad för att fira De Dödas Dag. Det finns 17 spellinjer i den här slotten, vilket är ovanligt i slotsvärlden.

Esqueleto Explosivo har en vildsymbol som spränger bort närliggande symboler och ökar multiplikatorn med ett steg. Spelet har också en vanlig lavinfunktion där vinnande symbolkombinationer försvinner och multiplikatorn ökar med ett steg.

Multiplikatorn kan gå ändå upp till 32x och kallas därför för Mucho Multiplier.

Esqueleto Explosivo fakta

Slotten Esqueleto Explosivo har den mexikanska högtiden De Dödas Dag som tema. Exempel på symboler som pryder hjulen är en rosa dödskalle med en ros i munnen, en grön dödskalle med en blomma på skulten, en blå dödskalle med lång mustasch, en orange dödskalle med en romb i pannan och en turkos dödskalle som saknar flera tänder.

Esqueleto Explosivo har inte några hjul, utan har istället fem skelett som dödskallar faller ned på. I praktiken blir det som att spela på en femhjulig slot. Equeleto Explosivo skiljer sig dock från de flesta andra slots genom att ha 17 (sjutton) spellinjer.

Du spelar alltid med 17 aktiva spellinjer när du spelar Esqueleto Explosivo. Det finns nio olika satsningar att välja mellan: €0,10 / €0,50 / €1 / €2 / €5 / €10 / €50 / €100 / €250. Man anger alltså inte myntvärde, antal spellinjer och antal mynt per spellinje på den här slotten, utan klickar bara på hur stort belopp man vill satsa per spelomgång. Lägsta insats är €0,10 per spelomgång och högsta insats är €250 per spelomgång.

Högsta enskilda vinst på en spellinje på Esqueleto Explosivo är €625 när man spelar för maxinsats, men man kan vinna betydligt mer än så sammanlagt på en satsning eftersom man kan vinna på flera spellinjer samtidigt och dessutom få hjälp av vildsymbolens ny-snurr, lavinfunktionen och multiplikatorerna.

Esqueleto Explosivo har inte någon växande jackpott.

Att spela Esqueleto Explosivo

Det som gör denna slot spelvärd är:

  • Explpsivo Wild med Mucho Multiplier
  • Lavinfunktion med Mucho Multiplier
  • Skelett istället för snurrande hjul
  • Temat är Día de Muertos
  • Mexikansk musik
  • 17 spellinjer ger en annorlunda spelupplevelse

Explosivo Wild med Mucho Multiplier

Explosivo Wild är en vildsymbol som består av en guldfärgad dödskalle med rosa solglasögon, som visar sig omgiven av små explosioner. Denna vildsymbol kan ersätta vilken annan symbol som helst. Dessutom spränger den alltid bort åtta intilliggande symboler så att man får chans att vinna på nytt, och ökar multiplikatorn med ett steg. Maximal multiplikator är 32x.

Steg för multiplikatorn Mucho Multiplier: 1x / 2x / 4x / 8x / 16x / 32x.

Lavinfunktion med Mucho Multiplier

När en vinnande symbolkombination bildas hos Esqueleto Explosivo försvinner de symboler som ingår, så att nya kan ta deras plats. Om en ny vinnande kombination bildas upprepas proceduren. Man kan alltså vinna flera gånger i rad på en enda satsning på Esqueleto Explosivo om man har turen på sin sida. För varje ny vinst, eller om minst en ny Explosivo Wild visar sig, ökar multiplikatorn ett steg. Maximal multiplikator är 32x.

Steg för multiplikatorn Mucho Multiplier: 1x / 2x / 4x / 8x / 16x / 32x.

Omdöme

Temat för Esqueleto Explosivo är den mexikanska högtiden De Dödas Dag, vilket gör att den har en del gemensamt med speltillverkaren IGT:s slot Day of the Dead. Rent spelmässigt är dock Esqueleto Explosivo en slot som står på helt egna ben.

Den lilla speltillverkaren Thunderkick har tagit ut svängarna på flera olika vis med Esqueleto Explosivo, vilket vi tycker är positivt. Det är fortfarande få speltillverkare som vågar gå ifrån seden med animerade hjul, men hos Esqueleto Explosivo får vi se fallande dödskallar istället. Precis som i Gonzo’s Quest (som har fallande stenlbock) passar den designen bra ihop med lavinfunktionen där de symboler som ingår i en vinnande kombination försvinner. Hos Equeleto Explosivo har man dock gått steget längre och har förutom lavinfunktion även en vildsymbol som kan få symboler att explodera och försvinna.

Bra slot trots avsaknad av bonusbana

Esqueleto Explosivo har inte något free spins-läge och ingen interaktiv bonusbana, men det är inte något vi saknar när vi provspelar den här slotten. Eftersom både vildsymbolen och lavinfunktionen ger oss nya vinstchanser gratis finns det inte direkt något behov av traditionella free spins. De båda funktionerna gör också att det hela tiden händer så mycket i spelet att någon separat bonusbana inte är nödvändig. Men skulle Thunderkick få för sig att göra en uppföljare till Esqueleto Explosivo någon gång så skulle vi förstås inte tacka nej till en interaktiv bonusbana på temat Día de Muertos, det skulle nog kunna bli en både snygg och riktigt rolig spelupplevelse.

Det finns inte några individuella inställningar för myntvärde, antal spellinjer och antal mynt per spellinje hos Esqueleto Explosivo utan man väljer istället hur mycket pengar man vill satsa per spelomgång och de fördelas automatiskt lika över de 17 spellinjerna. En smidig lösning, men gillar man att pilla med olika variabler för sina satsningar kan det förstås kännas som att man förlorar en del av kontrollen när man inte kan gå in och detaljstyra.

När du har valt hur stor satsning du vill göra på Esqueleto Explosivo justeras vinstschemat, så om du klickar upp vinstschemat får du se exakt hur mycket olika symbolkombinationer ger i euro på din satsningsnivå. Man behöver alltså inte själv sitta och räkna ut vad en symbolkombination är värd på den nivå man har valt att spela. En bra service till spelarna som vi tror kommer att sprida sig i slotsvärlden, det finns ju egentligen ingen anledning till att utbetalningsscheman online ska vara utformade som de oföränderliga utbetalningsscheman satt på gamla mekaniska enarmade banditer.

Snabb info

Speltillverkare:

Thunderkick

Lanserades:

2014

RTP:

97.6%

Lägsta kostnad:

€0,10

Högsta kostnad:

€250

Hjul:

5

Vinstrader:

17

Mynt Värden:

€0,10 / €0,50 / €1 / €2 / €5 / €10 / €50 / €100 / €250