big bang slot logo

Big Bang

Speltilverkare:

Netent

Lanserades:

2014

RTP:

96 %

Lägsta kostnad:

2,5 kr per spelomgång

Högsta kostnad:

500 kr per spelomgång

Hjul:

5

Vinstrader:

25

Mynt Värden:

0,01 – 0,50
Big Bang

Big Bang är en videoslot från NetEntertainment som har rymden som tema. Utmärkande för den här slotten är den roliga multiplikatorfunktionen som kan ge rejäla vinster.

Big Bang har varken free spins-bana eller interaktivt bonusspel, utan fokus ligger istället på multiplikatorfunktionen. När du vinner ökar din multiplikator till 2x, och om du vinner igen går multiplikatorn upp till 4x, och så vidare. Högsta möjliga multiplikator är 32x. Så snart du förlorar går multiplikatorn ned till 1x igen.

Big Bang fakta

Big Bang är en videoslot som har rymden som tema, och hjulen pryds av stjärnor och planeter i olika vackra färger. Här finns vildsymbol och multiplikator. Big Bang har inte någon spridningssymbol, det går inte att få free spins och det finns ingen bonusbana.

Spelet har 5 hjul och 25 spellinjer, och när du spelar Big Bang är alltid samtliga spellinjer aktiverade. Du kan alltså inte välja hur många spellinjer du vill satsa på. Däremot kan du ställa in myntvärdet och välja mellan fyra olika insatsnivåer.

Lägsta myntvärde när man spelar Big Bang i euro är €0,01 och högsta är €0,50. Spelnivå 1 innebär att du satsar 25 mynt, spelnivå 2 är en satsning på 50 mynt, spelnivå 3 är en satsning på 75 mynt och spelnivå fyra är en satsning på 100 mynt. Lägsta satsning i euro är därmed €0,01 x 25 mynt = €0,25 per spelomgång. Högsta satsning i euro är €0,50 x 100 mynt = €50 per spelomgång.

Big Bang har inte någon växande jackpott. Högsta enskilda vinst är 1 000 mynt. Med hjälp av högsta möjliga multiplikator blir det 32 000 mynt. Om du spelar med myntvärdet €0,50 motsvarar det €16 000.

Utbetalningsgraden för Big Bang är 96,0%.

Att spela Big Bang

Det som gör denna slot spelvärd är:

  • Multiplikatorn dubblas för varje vinst i följd
  • Snygg grafik
  • Passar spelare som inte gillar bonusbanor

Vildsymbol

Vildsymbolen är en glödande animerad sol med texten WILD. Den kan visa sig på vilket hjul som helst och ersätta vilken symbol som helst.

Scatter

Big Bang har inte någon scatter symbol. Det går inte att erhålla free spins.

Multiplikator

Så snart du vinner något när du spelar Big Bang aktiveras den multiplikatorstapel som sitter intill hjulen. Vid din första vinst kan du se hur x2-symbolen lyses upp. För varje vinst i följd öka multiplikatorn med ett steg. De steg som finns är x2, x4, x8, x16 och x32. Om du förlorar rasar multiplikatorstapeln ned till x1 igen.

För varje steg som multiplikatorstapeln ökar ändrar bakgrunden i spelet färg, så att du alltid tydligt ser vilken multiplikatornivå du befinner dig på.

Om du ökar din insats sjunker multiplikatorn automatiskt ned till x1. Man kan alltså inte spela med låg insats ända tills man aktiverat multiplikatorstapeln och då höja sin insats för att dra maximal nytta av multiplikatorerna.

Omdöme

Idag är det mycket vanligt att nya videoslots har både free spins och interaktiv bonusbana, men med Big Bang har NetEnt istället valt att fokusera på själva grundspelet och förse det med en innovativ multiplikatorstapel. Funktionen påminner lite om lavinfunktionen i spel som Gonzo’s Quest, där varje vinst i följd ökar på multiplikatorn. Hos Big Bang är det dock inte några symboler som försvinner och man får inga re-spins.

Big Bang är inte en slot för den som vill kunna vinna riktigt stora jackpottar. Högsta enskilda vinst är bara 1 000 mynt, vilket med högsta möjliga multiplikator och blir 32 000. Även om man spelar med myntvärdet 5 kr blir det inte mer än 160 000 kr. Ett trevligt tillskott till kassan är det absolut, men det är inte riktigt läge att säga upp sig från jobbet bara för att man vunnit högsta vinsten på Big Bang.

Big Bang är med andra ord en slot som kan rekommenderas till spelare som föredrar slots där fokus ligger på grundspelet och man inte distraheras av diverse bonusbanor, och där alla pengar betalas ut i form av normala vinster istället för att det finns några få gigantiska fasta eller växande jackpottar.

Snabb info

Speltilverkare:

Netent

Lanserades:

2014

RTP:

96 %

Lägsta kostnad:

2,5 kr per spelomgång

Högsta kostnad:

500 kr per spelomgång

Hjul:

5

Vinstrader:

25

Mynt Värden:

0,01 – 0,50