5 families slot logo
Spela hos Storspelare
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

5 Families

Är du också uppvuxen med klassiska filmer som Gudfadern, Scarface, och serien Sopranos (världens bästa tv-serie om du frågar oss)? I så fall kommer du hoppa jämfota av lycka över Red Tigers senaste lansering 5 Families. Här får du en direktbiljett till fem stenhårda Capos – och vinner du fem gånger i rad kan du se fram emot galna utdelningar! Här finns dessutom tre progressiva jackpottar, varav två har utdelning varje dag. 

I denna recension ska vi ta oss en närmare titt på vad ledarna i dessa fem familjer har att erbjuda sina spelare; vi ska gå in på hur spelet fungerar, hur symbolernas värde ser ut – och naturligtvis vilka jackpottar som finns. 

Spela 5 Families här

 1. 18+ år – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 september 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Cash Spins är giltiga i 60 dagar. Cash Spins är omsättningsfria, ev. vinster är riktiga pengar.
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Hur fungerar 5 Families

5 Families är en slot som är mycket klassisk i sin utformning. Hjulen är fem till antalet, och raderna är tre. Av vinstlinjer finns det tio stycken, och du kan i grundspelet vinna en maximal vinst om 1 000 gånger din insats i ett enda spinn. 

Det går i klassisk mafioso-anda att satsa allt ifrån en krona som lägst, till 5 000 kronor som högst. Insatserna ger därmed en rejäl variation i typen av spelare som attraheras av denna slot (som att det inte skulle räcka med det fantastiska temat liksom). Trots att sloten är medelvolatil, har den riktigt generösa utbetalningar redan i grundspelet – men det är när du tar dig till VIP-rummet de riktigt fina vinsterna kommer. Detta gör du genom att landa vinster fem gånger i rad. VIP-rummet kommer då automatiskt öppnas, och här är alla vinster du snurrar fram värda fem gånger så mycket som i grundspelet. 

Förutom schyssta bonusspel finns här också totalt tre progressiva jackpottar – varav två av dessa faller ut varje dag. Jackpottarna triggar du genom att landa tre jackpottsymboler var som helst på spelplanen – men de måste landa under samma spinn. När detta sker kommer ett lyckohjul upp, på vilket du får snurra. Utfallet av detta avgör vilken av jackpottarna du vinner. 

5 Families symboler

Precis som det brukar vara i slots, behöver du landa minst tre likadana symboler tillsammans i en vinstlinje för att få utdelning. Du kan maximalt få fem likadana symboler tillsammans, och detta ger då högst utbetalning. I nedanstående tabell har vi utgått från varje symbols högsta potentiella utdelning- det vill säga när du landar fem av denna symbol i en vinnande kombination. 

 • Mannen med den vita hatten – betalar upp till 200 x
 • Mannen i blå kostym – betalar upp till 150 x
 • Mannen i lila hatt – betalar upp till 100 x
 • Mannen i grön hatt – betalar upp till 80 x
 • Mannen i vit skjorta – betalar upp till 60 x
 • Portföljen – betalar upp till 25 x
 • Marker – betalar upp till 20 x
 • Whiskeyglas – betalar upp till 15 x
 • Nyhetstidning – betalar upp till 10 x

5 Families jackpot

5 Families tillhör Red Tigers jackpottnätverk, och har inte mindre än tre olika jackpottar. Alla jackpottarna är progressiva, vilket innebär att de växer i takt med spelarnas insatser. 

 • Daily Drop Jackpot – en jackpott som faller ut en gång per dag. Du kan alltid se hur länge det är kvar som längst, innan denna tvingas falla ut.
 • Must Drop Jackpot – denna jackpott måste falla ut innan den når 10 000 kronor.
 • Grand Jackpot – detta är spelets huvudjackpott. Denna kan bli riktigt stor, eftersom den faller ut mycket mer sällan än de två andra jackpottarna. 

Slutsats

5 Families är den efterlängtade sloten som vi inte ens visste att vi saknade – förrän vi fick den. Den är snygg, den är välgjord, den har ett riktigt underhållande bonusspel – och den har tre progressiva jackpottar. Men framförallt har den fem stiliga maffiabossar som låter oss vara med och leka. 

Det är sparsmakat med features – något som är mer regel än undantag när det gäller jackpottslots – och vi saknar wilds och free spins. Slotens bonusspel kompenserar dock mycket väl för denna saknad. Ska du bara spela en slot idag, är det 5 Families du ska testa. Du kommer inte ångra dig! 

Var kan jag spela 5 Families?

Hos oss kan du alltid hitta en uppdaterad lista över de bästa casinon att spela 5 Families på.

Hur många vinstrader har 5 Families?

5 Families har 10 vinstrader.

Vad är vinstchansen för 5 Families?

5 Families har en medel volatilitet och en RTP på 94.72 procent.

Om c_fjellheim

Snabb info

Speltillverkare:

Red Tiger

Lanserades:

9 juli, 2020

RTP:

94.72 %

Lägsta kostnad:

1 kr

Högsta kostnad:

5000 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

10

Mynt Värden:

0.01 - 50