Blackjack strategi – att spela 18

Grundläggande blackjackstrategi anger att en spelare alltid ska stanna på 18, men i verkligheten är det inte fullt så enkelt. Läs vidare för att få ta del av en detaljerad analys av denna knepiga blackjackhand.

För nybörjaren som inte har så stor erfarenhet av blackjackbordet rekommenderas att strikt hålla sig till grundläggande blackjackstrategi. När du börjar bli lite mer kunnig och bekant med spelet kan du börja leta efter sätt att ytterligare minska bankens statistiska övertag. En blackjackhand som ger dig flera möjligheter till detta är 18.

Att ta kort på en hård 18 skulle vara vansinne, men en mjuk 18 bör definitivt stämma till en smula eftertanke. Låt oss börja med en mjuk 18 bestående av ess + sju.

När dealern har 9, 10, knekt, dam, kung eller ess bör du ta kort. Detta är en förlorande situation på lång sikt, men din förväntade förlust är lägre när du tar kort än vid något annat alternativ. När dealern har 8,7 eller 2 är den optimala strategin att stanna. Detta är marginellt mer lönsamt än något annat alternativ.

Mot 3,4,5 och 6 bör du dubbla din mjuka 18. Ett vanligt misstag är att stanna i den här situationen – ett beslut som visserligen ger dig vinst på lång sikt men inte lika hög vinst på lång sikt som dubbling ger. En $10 satsning kan ge dig upp till $1.02 extra om du dubblar i det här läget.

Om din 18 består av två nior är dina möjligheter ännu större. Mot 2,3,4,5 och 6 bör du splitta niorna, eftersom du är i ett bra läge oavsett och splittning ger dig möjligheten att sitta i ett bra läge två gånger!

Om dealern har 7 bör du alltid stanna, eftersom 18 ger mer pengar än två 9-händer.

Mot 8 bör du splitta, eftersom både en 9:a och en 18 är 55% favoriter mot en 8:a. Genom att splitta får du möjlighet att spela två 55% lägen. Splittning är rätt val mot en 9:a också, eftersom 18 är en 3/2 underdog mot en 9:a, medan en 9:a mot en 9:a nästan är jämna pengar.

För att sammanfatta: att sitta med 18 kommer inte att ge dig några långsikta vinster vid blackjackborden, men det finns många olika sätt att spela handen för att reducera bankens statistiska övertag över tid, metoder som innebär en förbättring av den grundläggande blackjackstrategin.

Lycka till på casinot!