Strategi för Dice Hold’em

Även om du är en bra pokerspelare och har spelat otaliga händer så kommer Dice Holdém att bjuda på en eller annan överraskning. Detta är en strategiguide för att spela Dice Holdém som en pokerspelare där anknytningar görs till begrepp osv som pokerspelare är vana vid.

Pre-flop – spela rätt händer
Det första beslutet du måste ta är precis som i poker att välja vilka starthänder du ska spela. Antalet kombinationer är färre än i vanlig Texas Holdém vilket betyder att värderingen av händer är lite annorlunda. En skillnad är pocket par som är en mycket stark hand i Dice Holdém för chansen att skapa ett tretal eller kåk.

Eftersom det är svårt att vinna med en stege så har flera tärningar i följd mindre värde i Dice Holdém än i kortspel.

Låga par har dåligt värde då de är lättslagna så låga tärningar är inte värda så mycket.

Precis som i poker så är det viktigt att observera vilka händer dina medspelare spelar med och anpassa din spelstil därefter. En god regel är att spela något färre händer än dina motståndare. Låga par är endast bra om det är många som är med i potten.

Floppen
Några goda råd för spel på floppen:

Dålig flopp:
Om floppen inte gav dig något så är det bäst att lägga sig. Det är dyrt att gå med och hoppas på att få något från en redan dålig hand. Och även om du förbättrar dig så lär dina motståndare också göra det.

Stegar och stegdrag:
En stege är inte så stark förutom om du spelar ”heads-up”. Det finns helt enkelt för många kombinationer som ger någon annan en kåk.

Pocket Par:
Pocket par som inte har blivit tretal på floppen och som dessutom innehåller ”övertärningar” är värda mer i Dice Holdém än i poker då höga pocket par fortfarande ger dig chansen att få in en hög kåk.

Turn
På turn ökar insatserna. I fix-limit ökar insatsen och i no-limit så ökas insatsen i takt med den större potten. I Dice Holdém kan en hand vara verka förförande bra på turn för att sedan bli slagen av en bättre. Samma princip som i poker råder, betta när du har en stark hand, undvik när handen är svag – utan att det märks förstås.

Check Raise:
Försök ofta att check raisa på turn med bra händer eftersom du ofta kommer att checka och lägga dig på turn med de dåliga. På detta vis kommer dina motståndare att få svårare att läsa din hand.

Respektera satsningar och höjningar:
I low limit är det ovanligt att folk bluffar vilket ger en självklar regel: En raise på turn betyder oftast att spelaren har en bra hand.

River
Checka svaga händer:
Normalt bettar man på river om man har en stark hand. Det finns dock ett undantag. Om du hade en hand som var bra på floppen men som inte har utvecklats till en starkare (tex. tvåpar eller en svag kåk), och som du dessutom har bettat på och blivit synad hela tiden – då kan det vara bra att checka. Anledningen är att du sannolikt inte kommer att bli synad med en hand som är sämre än din vilket då inte ger dig någon fördel av att betta. Dessutom riskar du att någon har en bättre hand och kommer att höja dig vilket du förlorar ännu mer pengar på.

I Dice Holdém är sannolikheten att någon i en flervägspott förbättrar sin hand mycket hög.

Bankroll
Det är självklart viktigt att ha en oddsen på sin sida i detta spelet. Genom att spela bättre än dina motspelare kommer du att vinna pengar i det långa loppet. Svängningar förekommer naturligtvis vilket gör det nödvändigt att din bankrulle klarar av detta.

En bra bankrulle bör ligga runt 400 gånger big blind när du spelar no-limit. På ett €0,25-€0,5 bord ska du således ligga runt €200. Genom att spela konservativt minskar du risken för svängningar. När du vinner ska du bygga din rulle så att du slutligen kan ta dig an högre bord.

Hand ranking:
I Dice Holdém är händerna starkare än i vanlig poker. Överskatta därför inte värdet av din hand.

Att bluffa:
I lösa low-limit spel är det vanligtvis lönlöst att bluffa. Använd därför bluffar sparsamt för att skrämma bort någon ibland. Ibland är det bra att bli påkommen med en bluff tidigt för att få många synare senare i spelet när du har bra händer. Ju högre insatserna är desto mer lönsamt är det att bluffa.