Dice Hold’em

Spela Dice Hold’em och dra nytta av dina kunskaper som pokerspelare – eller passa på och lär dig principerna under mer lekfulla former. Spelet fungerar på samma sätt som välbekanta pokerspelet Texas Hold’em. Men även om du är en van pokerspelare bjuder Dice Hold’em på nya överraskningar och utmaningar.

Så här går det till
De första två spelarna efter givaren (dealern) postar small och big blinds som vanligt. Sedan kastar alla spelarna i tur och ordning två tärningar. Sedan tittar alla på sina tärningar men håller dem gömda under sin tärningskopp. Nu startar den första bettingrundan.

Efter den första bettingrundan så kastar dealern tre tärningar (floppen) och lämnar tärningarna synliga för alla spelarna. En andra bettingrunda tar nu vid. Därefter så kastar dealern en fjärde tärning (turn) osv ändra till ”river”.

Den sista bettingrundan tar nu vid och den bästa tärningshanden vinner.

Läs strategi för Dice Holdém innan du spelar med riktiga pengar.

Så här rankas händerna
I Dice Holdém så bildar spelarens två tärningar tillsammans med tre tärningar på bordet en ”hand”. Rankingsystemet ser ut så här i fallande ordning där den starkaste handen vinner:

Yatzee (Five of a kind)
Four of a kind (Fyrtal)
Full House (Kåk)
Straight (Stege)
Three of a kind (Trepar)
Two Pairs (Tvåpar)
One Pair (Par)

Yatzy (Five of a kind)
Fem av samma värde, mera känd som Yatzy där fem tärningar har samma värde. En högre Yatzy slår en lägre. Om flera spelare har samma hand så delas potten.

Four of a Kind
Fyra tärningar har samma värde och en har ett annat värde. Ett högre fyrtal slår ett lägre. Potten delas om flera har samma hand.

Full House
En kåk består av ett tretal och ett tvåpar. Högsta kåken vinner.

Straight
En klassisk stege där den högsta vinner. Vid samma hand delas potten.

Three of a kind
Tretal där en ”kicker” tärning avgör när flera spelare har samma hand.

Two Pairs
Tvåpar där en ”kicker” tärning avgör när flera spelare har samma hand.

One Pair
Klassiskt par där en högsta kickers avgör när flera spelare har samma par.