Spartan King Logo
Spela hos LeoVegas
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Spartan King

Gör dig redo för krig – för This is Sparta! Spartan King är en riktigt snygg krigarslot där du färdas tillbaka till antikens Sparta för att få uppleva en slot som i mångt och mycket för tankarna till höjdarfilmen 300.

Spelet bjuder på flera spännande features, och en relativt hög maxvinst – här kan du vinna hela 7 480 gånger din insats.

I denna recension tar vi oss en närmare titt på Spartan King, och vad spelet har att erbjuda i form av spelupplägg, features, symboler och så vidare. Kort och gott det du behöver ha koll på när du drar igång spelet.

Spela Spartan King här

 1. 18+ år – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 september 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Cash Spins är giltiga i 60 dagar. Cash Spins är omsättningsfria, ev. vinster är riktiga pengar.
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Hur fungerar Spartan King

Spartan King är en slot som är enkel att spela – men som likaväl bjuder på en hel del nöje. Spelplanen tar oss tillbaka till Sparta, och på denna finner vi 5 hjul, 3 rader och 40 vinstlinjer.

Insatsnivåerna är relativt modesta och låter dig endast satsa från 2 kronor upp till 1 000 kronor, men å andra sidan brukar detta räcka gott och väl för de flesta spelare.

Spelets maximala vinst är desto mer generös – denna ligger på hela 7 480 gånger din insats. 

Spartan King är en slot som bjuder på många underhållande features, och här hittar du bland annat free spins med multiplikatorer, mega symboler som kan bli upp till 3×3 i storlek, slumpmässiga multiplikatorer plus olika typer av wilds – till exempel finns här en 2×2 mega wild. Det finns med andra ord en hel del smått och gott att ta del av i denna slot.

Free spins är dock spelets mest vinstgivande feature – mycket på grund av de generösa multiplikatorer du har möjlighet att få vid varje free spins omgång. Värdet på dina multiplikatorer är slumpmässigt och kan variera från gång till gång. Dessa har ett värde om 2x, 3x, 5x, 10x och 25x – schyssta värden, eller hur!

Spartan King symboler

De högre betalande symbolerna i Spartan King består av krigaren och hans tillhörigheter, medan de lägre betalande symbolerna består av de klassiska kortvalörerna A – J. Som vanligt gäller det att landa minst tre likadana symboler i en vinstlinje för att få en vinst. 

 • Spartan King – betalar upp till 7,5 gånger din insats
 • Krigarens skepp – betalar upp till 6,25 gånger din insats
 • Krigarens hjälm – betalar upp till 5 gånger din insats
 • Krigarens dolk – betalar upp till 4 gånger din insats
 • Urnan – betalar upp till 2,50 gånger din insats
 • A – betalar upp till 2 gånger din insats
 • K – betalar upp till 2 gånger din insats
 • Q – betalar upp till 2 gånger din insats
 • J – betalar upp till 2 gånger din insats

Spartan King jackpot

Spartan King har inte någon progressiv jackpott. Det finns dock en fin högvinst i spelet, vilken ligger på 7 480 gånger din insats. Det innebär en vinst på nästan 1,5 miljoner för den som vinner högvinsten när denne spelar med slotens maximala insats.

Slutsats

Spartan King är en underhållande slot i en snygg förpackning. Är du hardcorepacifist eller bara inte gillar slots med hög volatilitet (Spartan King har 5 av 5 i volatilitet) är detta troligen inte en slot för dig.

Om du däremot är ute efter högklassig underhållning, snabba spel och schyssta vinstchanser, ja då kan du med fördel ta dig en titt på Spartan King.

Det spännande temat kommer med största sannolikhet locka en och annan spelare, och underhållningsvärdet får dem att stanna kvar. 

FAQ Spartan King

Var kan jag spela Spartan King?

Hos oss finner du alltid en lista med de bästa casinon att spela Spartan King på.

Hur många vinstrader har Spartan King?

Spartan King har 40 vinstrader. 

Vad är vinstchansen för Spartan King?

Spartan King har en RTP som ligger på 96.6 procent och en hög volatilitet. Den höga volatiliteten medför att du ibland kan få vänta en god stund på några vinster, men i gengäld är då också vinsterna oftare av det större slaget. 

Snabb info

Speltillverkare:

Pragmatic Play

Lanserades:

3 december, 2020

RTP:

96.6 %

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

1 000 kr

Hjul:

5 st

Vinstrader:

40 st

Mynt Värden:

0.05 - 5