Sinbad
RTP 97,06%
Lägsta kostnad €0,40
Högsta kostnad €200
Hjul 5
Vinstrader 40
Mynt Värden 0,4-200
Spela Sinbad hos: Videoslots Reklamlänk | 18+ | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

Sinbad

sinbad slot

Spela Sinbad här

Sinbad är en slot från Quickspin som handlar om den arabiska sagofiguren Sinbad Sjöfararen. Spelet har bland annat tre olika free spins-banor, och man får ofta hjälp av staplade symboler. Hjulen är inte likformade utan det andra och femte hjulet är mindre än hjul nummer två, tre och fyra vilket skapar en lite annorlunda speldynamik.

Quickspin är en svensk spelutvecklare som ofta skapar slots med sagotema, och deras portfölj inkluderar spel som Goldilocks, Big Bad Wolf, Rapunzel's Tower, Beowulf, Treasure Island och The Three Musketeers.

[related-brands-toplist]

Fakta om Sinbad

Sinbad är en slotmaskin från den svenska spelutvecklare Quickspin. Spelet hade premiär år 2014 och temat är sagofiguren Sinbad Sjöfararen. Som symboler används Simbad och andra arabiska personer, inklusive en beslöjad kvinna som håller i en solfjäder. Även ädelstenar kan visa sig på hjulen, två gyllene sablar som är vildsymbol och ett gyllene skepp som är en spridningssymbol. Under free spins finns särskilda vildsymboler vars utseende varierar beroende på vilken free spins-bana du befinner dig i.

Slotten Sinbad har vildsymbol, spridningssymbol och tre olika free spins-banor med unika vildsymboler. Det är vanligt med symboler som uppträder staplade. Det finns ingen interaktiv bonusbana på separat skärm, men när man har triggat free spins-läget infaller ett interaktivt moment som avgör vilken free spins-bana man får spela.

Slotten Sinbad har fem hjul. Det första och femte hjulet har plats att visa upp tre symboler var när de stannar. Hjul nummer två, tre och fyra är större och visar upp fyra symboler var.

Det finns 40 spellinjer. Man får inte välja hur många spellinjer man ska satsa på utan samtliga 40 är alltid aktiva. Man får inte heller ställa in något myntvärde eller ange hur många mynt som ska satsas per spellinje. Istället anger man hur mycket man vill satsa totalt på spelomgången, och så fördelar spelet automatiskt dessa pengar lika över de 40 spellinjerna. Om man till exempel anger att man vill satsa €0,80 totalt blir det alltså €0,02 per spellinje.

När du anger hur mycket du vill satsa totalt på spelomgången kan du inte välja helt fritt, men du har 59 olika alternativ att välja mellan så flexibiliteten är stor. Lägsta tillgängliga totalbelopp är €0,40 vilket innebär €0,01 per spellinje. Högsta tillgängliga totalbelopp är €200 vilket innebär att du satsar €5 per spellinje.

Det finns inte någon växande jackpott. Högsta enskilda vinst på en spellinje är 50 x insatsen (för spellinjen, inte för hela spelomgången). Om du har satsat €200 på spelomgången motsvarar detta en vinst på €5 x 50 = €250. Det går dock att vinna bra mycket mer än €250 på en satsning eftersom man kan vinna på fler än en spellinje, och det dessutom går att ta sig till free spins-läget.

Att spela Sinbad

Det som gör denna slot spelvärd är:

  • Tre olika free spins-banor
  • Vanlig vildsymbol + särskilda vildsymboler
  • Staplade symboler
  • Olika storlek på hjulen
  • Arabiskt sagotema

Vanlig vildsymbol + särskilda vildsymboler

Slotten Sinbad har både en vanlig vildsymbol och tre olika särskilda vildsymboler. De särskilda vildsymbolerna är knutna till varsin free spins-bana och kan endast uppträda där. Du kan läsa mer om dessa vildsymboler här nedanför.

Den vanliga vildsymbolen är av guld och visar två korslagda sablar. Den kan ersätta vilken vanlig symbol som helst för att hjälpa dig bilda vinnande kombinationer. Däremot kan den inte ersätta någon spridningssymbol (vare sig skepp eller diamant).

Skeppet är en spridningssymbol som kan ge free spins

Det gyllene skeppet mot lila bakgrund är en spridningssymbol hos slotten Sinbad. Om du får minst tre skepp startar free spins-läget. Eftersom de är spridningssymboler behöver skeppen inte rada upp sig på en spellinje för att räknas, utan tre skepp samtidigt var som helst på hjulen räcker.

När du har fått tre skepp samtidigt är ditt uppdrag att klicka på ett av skeppen för att avgöra vilken av de tre free spins-banorna du ska till. Här finns alltså ett interaktivt moment.

Bana#FreespinsSpecialfunktioner
Ormen12 En orm kan slingra sig över hjulen och lämna ormvildsymboler efter sig.Ormens vildsymbol är i guld och visar ormens huvud och stora gap.
Fågeln10 Diamantspridningssymboler kan förvandla en vanlig symbol till en fastfrusen fågelvildsymbol. En fågelvildsymbol stannar alltid kvar ända tills samtliga free spins är över.Genom att samla diamanter kan man skaffa sig extra free spins.

Fågelvildsymbolen är i guld och visar upp en kvinna med solfjäder.

Apan7 Varje gång apan visar sig på hjulen lämnar den efter sig en eller flera fastfrusna apvildsymboler.Apvildsymbolerna stannar alltid kvar tills alla dina free spins är slut. Apvildsymbolen är i guld och visar apans ansikte.

Omdöme

Sinbad är en slot som passar den som gillar free spins-lägen med specialfunktioner, för här finns det inte bara ett utan tre olika free spins-lägen som vart och ett har sin egna vildsymbol. Däremot har Sinbad inte något bonusspel på separat skärm, så om det är vad man är ute efter är Sinbad inte ett bra val. När vi provspelade Sinbad var separat bonusbana dock inte något vi saknade nämnvärt, eftersom det händer så mycket intressanta saker i de tre free spins-lägena. Dessutom får man ju uppleva ett litet interaktivt moment när man fått tre skepp samtidigt och får välja vilket av dem man ska klicka på.

Vi gillar stämningen som Quickspin har lyckats skapa med en arabisk stad i bakgrunden som spelmiljö och lågmäld arabisk musik som skapar en exotisk stämning. Gillar man temat hos spelautomat Arabian Nights från NetEnt men vill ha något lite mer modernt och finstämt är Sinbad ett bra val rent temamässigt. (Sinbad har dock inte någon växande jackpott och är en betydligt mer avancerad slot än Arabian Nights, så spelmässigt är de väldigt olika.)

Om man tycker att det är viktigt att själv kunna bestämma hur många spellinjer man ska satsa på kan vi inte rekommendera Sinbad, för här spelar man alltid på 40 spellinjer. Man får inte heller ställa in myntvärde eller bestämma hur många mynt som ska satsas per spellinje. Istället anger man vad man vill satsa totalt på spelomgången, en lösning som har blivit vanlig hos Quickspin och som vissa spelare uppskattar och andra avskyr.

Sist men inte minst kan vi inte låta bli att hylla Sinbad för den höga statistiska utbetalningsgraden över tid. För varje hundralapp som matas in till Sinbad går 97 kronor och 8 öre tillbaka till spelarna igen i form av vinster. Detta är en mycket konkurrenskraftig återbetalningsgrad och övriga speltillverkare kommer att tvingas skärpa sig när fler och fler spelare får upp ögonen för Quickspins generositet.

Snabb info

Speltillverkare:

Quickspin

Lanserades:

2014

RTP:

97,06%

Lägsta kostnad:

€0,40

Högsta kostnad:

€200

Hjul:

5

Vinstrader:

40

Mynt Värden:

0,4-200