Spela hos Storspelare
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Scary Friends

scary friends slot

Scary Friends är en slot med monstertema från speltillverkaren Rabcat. Det här är ett väldigt snyggt spel med välanimerade 3D-figurer och de charmiga monstren dyker upp både på och utanför hjulen. Det finns gott om funktioner att bli road av, inklusive vildsymbol, free spins-läge, kvitt-eller-dubbelt och en interaktiv bonusbana. I den interaktiva bonusbanan åker fyra monster karusell och ditt uppdrag är att gissa vilket monster som kommer att lyckas motstå centrifugalkrafterna bäst.

I de flesta nätcasinon som erbjuder Scary Friends levereras spelet inte direkt av Rabcat utan ingår i Microgamings spelplattform Quickfire.

Fakta om Scary Friends

Scary Friends är en slot från spelstudion Rabcat som hade premiär år 2014. Temat är söta monster och hjulen pryds dels av monster, dels av klassiska spelkortssymboler som klätts in i monsterpäls. Scary Friends Slot har vildsymbol, free spins-läge, interaktiv bonusbana och kvitt-eller-dubbelt.

Scary Friends har 5 hjul och 25 spellinjer. Det går att ställa in både myntvärde och hur många spellinjer man vill satsa på (1-25 stycken), däremot kan man inte justera hur många mynt som ska satsas per aktiverad spellinje utan det är alltid 1 mynt på varje aktiverad spellinje som gäller. Det finns nio olika myntvärden att välja mellan: 0,01 / 0,02 / 0,05 / 0,10 / 0,20 / 0,25 / 0,50 / 1 / 2.

Lägsta satsning på Scary Friends är 0,01 x 1 spellinje x 1 mynt = 0,01 per spelomgång. Högsta satsning är 2 x 25 spellinjer x 1 mynt = 50 per spelomgång.

I grundspelet och i free spins-läget kan man vinna en fast jackpott på 40 000 mynt. Det finns inte någon växande jackpott.

Scary Friends har en statistisk utbetalningsgrad på 95,47 procent.

Att spela Scary Friends

Det som gör denna slot spelvärd är:

  • Snygg och välanimerad med 3D-effekter
  • Gulligt monstertema
  • Free spins-läge
  • Interaktiv bonusbana med ovanligt upplägg
  • Kvitt-eller-dubbelt

Vildsymbol

Scary Friends har en vildsymbol som består av ett gulbrunt monster. Vildsymbolen är enkelt att känna igen eftersom den bär texten WILD. Det är en helt vanlig vildsymbol utan specialfunktioner, den kan alltså inte expandera, frysa fast eller så. Den kan ersätta vilken ordinarie symbol som helst, oavsett om det är ett monster eller en spelkortssymbol. Däremot kan den inte ersätta free spins-symoblen eller bonussymbolen eftersom de är specialsymboler.

Free spins-läge

Scary Friends har två spridningssymboler och en av dem är free spins-symbolen. Free spins-symbolen är ett rödbrunt monster och kan enkelt kännas igen tack vare texten FREESPINS. Eftersom free spins-symbolen är en spridningssymbol behöver den inte visa sig på en aktiv spellinje för att räknas. Så snart man får minst tre free spins-symboler var som helst på hjulen startar free spins-läget och man får minst 5 och max 14 free spins (slumpen avgör).

Interaktiv bonusbana

Som nämnts ovan har Scary Friends två olika spridningssymboler. Den ena är free spins-symbolen som beskrivs här ovanför och den andra är en bonussymbol som kan trigga den interaktiva bonusbanan.

Bonussymbolen visar upp texten BONUS + fyra olika monster. Om du får minst tre bonussymboler samtidigt, var som helst på hjulen, startar bonusbanan. Om fyra eller fem bonussymboler triggar bonusbanan för dig är det ännu bättre, eftersom det gör det möjligt att vinna ännu mer pengar under bonusbanan. När bonusbanan har triggats av fem bonussymboler kan man vinna upp till €25 000.

När bonusbanan sätter igång får vi se de fyra monstren fastspända i en slags karusell. Vilket monster tror du kommer lyckas hålla sig kvar längst? Ange vilket monster du tror kommer att vinna, och håll sedan tummarna. Störst belöning får man om ens monster vinner tävlingen, men man kan belönas även för andra placeringar.

Kvitt-eller-dubbelt

Om man vill kan man välja att spela kvitt-eller-dubbelt när man har vunnit något på Scary Friends. Det är helt frivilligt. Man riskerar sin vinst och måste gissa rätt kortfärg för att dubbla den. Gissar man fel förlorar man vinsten.

Omdöme

Scary Friends är en mycket snygg och rolig slot. De riktigt inbitna slotsspelarna brukar dock undvika den eftersom den både har låg varians och en låg statistisk utbetalningsgrad. Man vinner mest småvinster när man spelar Scary Friends, och utbetalningsgraden ligger på medelmåttiga 95,47%. Den typ av slotsspelare som normalt väljer Dead or Alive och liknande spel brukar alltså hålla sig undan från Scary Friends.

Om man är okej med en hög vinstchans kombinerat med ganska låga vinster (=låg varians) är Scary Friends ett bra val, särskilt om man uppskattar den ljusa och välgjorda designen och de charmiga små monstren. En trevlig detalj är att det för vissa lågbetalande symboler inte krävs tre symboler av samma slag för att vinna något utan att man kan faktiskt få betalt för till exempel två tior eller två knektar. Man vinner bara några få mynt, men det är ändå trevligt att se pengarna dyka upp i spelkassan när man vid första anblick tyckte att att skärmen helt verkade sakna vinster.

Vi gillar även den innovativa bonusbanan hos Scary Friends. I grund och botten är det bara ett vanligt bonusspel av typen pick ’n click, men Rabcat har verkligen sett till att göra det till något alldeles extra, knyta ihop det perfekt med monstertemat och bjuda på en rejäl dos underhållning. Ibland känns det mer som att man sitter och tittar på en rolig och välanimerad film än spelar på en slotmaskin.

Snabb info

Speltillverkare:

Micrograming

Lanserades:

2014

RTP:

95.47%

Lägsta kostnad:

0,01 (1 mynt)

Högsta kostnad:

50 (25 mynt)

Hjul:

5

Vinstrader:

25

Mynt Värden:

0,01 / 0,02 / 0,05 / 0,10 / 0,20 / 0,25 / 0,50 / 1 / 2